Projekti

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 11.01.2023

Liepājas jauniešiem projektā ir iespēja realizēt savas biznesa idejas

Liepājas Universitātes auditorijā vairāk nekā septiņdesmit studentu un vidusskolēnu darba grupas risina biznesa idejas un  stāsta par saviem biznesa plāniem – tajos ietilpst gan skaistumkopšanas pasākumi, ekoloģisku produktu radīšana, rotu veidošana, dažādu pasākumu popularizēšana, kā arī mehatronikas ierīču radīšana un citas.

Tas tāpēc, ka Liepājas Universitāte sadarbībā ar biedrību “Impact Hub Liepāja”, Liepājas Izglītības pārvaldi, Liepājas Universitātes attīstības fondu un Liepājas Valsts tehnikumu ir sākusi projekta “Inovāciju granti Liepājas studentiem” (IGLS) īstenošanu. Tajā studenti un vidusskolēni var attīstīt savas idejas, četrus mēnešus saņemot 200 eiro stipendiju un finansiālu atbalstu idejas realizēšanai 2595 vai 11127 eiro apmērā. Jauniešu biznesa idejas vērtē uzņēmējdarbības teorētiķi un praktiķi. Viņu pārraudzībā atbalstītie projekti tiks realizēti.

Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes studiju programmas “Biznesa un organizāciju vadība” 1. kursa studenti Henriks Bajārs un Dāvis Ričards Pūpols strādā pie projekta “Silkvei”, kas nodarbojas ar zīda produkcijas – gultas veļas, matu gumiju, acu aizsegu miegam, ražošanas. Produkcijai ir pievienota hialuronskābe, kas to padara īpaši draudzīgu ādai un matiem. Puiši strādā ar projekta mārketingu un saka: “Mēs iegūstam ne tikai pieredzi darbā, iespēju to ierakstīt CV, mēneša samaksu, bet arī iemaņas nākotnei, jo domājam par sava biznesa radīšanu. Šobrīd meklējam mārketinga paņēmienus, lai sasniegtu produkcijas mērķauditoriju – sievietes. Jā, projektā IGLS mums ir iespēja klausīties dažādas vieslekcijas. Tas dod papildu ierosmi.”

Henriks un Dāvis Ričards, kuri uz Liepājas Universitāti ir atnākuši no Talsiem un Kuldīgas, viennozīmīgi atzīst, ka ieteiktu projektu arī citiem, jo apvienojumā ar studijās gūto, tas ir nenovērtējams ieguldījums nākotnē.

Un kas zina, varbūt drīzumā mēs varēsim iegādāties studentu vai skolēnu radītu svecīti, kas smaržo pēc Liepājas priedēm kopā ar stāstu par šo pilsētu vai sociālajos tīklos uzzināsim par zīda gultas veļu ar hialuronskābi. Lai veicas!

Projektam var pieteikties līdz 10. februārim, rakstot uz igls@liepu.lv

https://liepu.lv/lv/182/aktualitates/2175/inovaciju-granti-liepajas-studentiem-jeb-igls