Projekti

Atpakaļ
Sintija Leigute, 09.05.2022

Liepājas Universitātē lekcijas pasniedz viespasniedzēji no Verakrusas Universitātes

Piektdien, 6. maijā, Liepājas Universitātē notika tikšanās ar Verakrusas Universitātes Meksikā viespasniedzējiem - Valodu skolu centra direktori Adrianu Abadu (Adriana Abad) un Ārzemju studentu centra vadītāju Danielu Arturo Romero Leonu (Daniel Arturo Romero Leon), kas ir pirmā šīs universitātes vizīte Liepājā. Ar viesiem sarunājās Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, studiju prorektore Māra Zeltiņa, Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Anna Priedola un pieaicinātie valodu mācībspēki.

Abi viespasniedzēji ir ieradušies divu nedēļu vizītē, lai pasniegtu lekcijas Liepājas Universitātē par Meksikas kultūru, starptautiskajām attiecībām un mācīšanās stratēģijām angļu un spāņu valodā bakalaura studiju programmas “Eiropas valodas un kultūru studijas” studentiem abu universitāšu kopīga starptautiskā Erasmus+ programmas projekta ietvaros, kā arī, lai piedalītos LiepU starptautiskajā nedēļā, kas notiks no 9. līdz 11. maijam.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja viespasniedzēju pieredzi lekciju vadīšanā Liepājas Universitātē un turpmākās sadarbības iespējas abu universitāšu starpā. Abas puses vienojās, ka turpinās uzsākto veiksmīgo sadarbību Erasmus+ studentu un viespasniedzēju apmaiņai Eiropas valodu un kultūras studiju jomā, kā arī to paplašinās inženierzinātnēs un jauno mediju mākslā, jo šīs studiju programmas ir apgūstamas abās universitātēs. Tāpat abas universitātes turpinās sadarbību LiepU rīkotajā studentu konferencē Eiropas valodās, kopīgās zinātniskās konferencēs, utt. LiepU pasniedzēji jūnija beigās piedalīsies Verakrusas Universitātes organizētajā daudzvalodu forumā, kurā pievēršas katras valsts valodas identitātei. Viespasniedzēji no Meksikas ir priecīgi par iespēju būt šeit, iepazīstot mūsu universitāti un Latvijas kultūru, kā arī cer nākamajā nedēļā ieraudzīt klātienē kolēģus no citām LiepU partneruniversitātēm.

Šajā studiju semestrī arī divi Liepājas Universitātes pasniedzēji vadīja lekcijas Verakrusas Universitātē valodu jomā, un divi LiepU personāla pārstāvji devās iepazīties ar inženierzinātņu un valodu fakultātēm, jo abas universitātes kopīgi realizē divus starptautiskus Erasmus+ KA107 programmas projektus.