Projekti

Atpakaļ
Jana Grava, 20.04.2022

Ir uzsāktas specializētās mācības, kas attīsta akadēmiskā personāla mūsdienīgu izpratni par digitālā laikmeta izaicinājumiem

2022. gada 12. aprīlī Liepājas Universitātē ir uzsākta mācību programmas “Specializētās mācības, kas attīsta akadēmiskā personāla mūsdienīgu izpratni par digitālā laikmeta izaicinājumiem” īstenošana. Mācības tiek organizētas ar Eiropas Sociālā fonda projekta “Liepājas Universitātes akadēmiskā personāla pilnveide stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība” (Nr. 8.2.2.0/18/I/003) atbalstu.

Mācību programmas mērķis ir attīstīt akadēmiskā personāla kompetenci mūsdienīgu digitālo mācību līdzekļu izstrādē, e-mācību vides un komunikācijas platformas lietošanā, lai uzlabotu akadēmiskā darba kvalitāti digitālajā vidē un paaugstinātu akadēmiskā personāla darba efektivitāti. Programma paredz izzināt un izmantot dažādus mūsdienīgus digitālus rīkus mācību procesā un mācību līdzekļu izstrādē, pilnveidot prasmes mācību vadības sistēmas Moodle lietošanā, veidojot studiju kursus klātienes un attālinātu mācību īstenošanai, kā arī apgūt Microsoft Teams platformas iespējas efektīvas saziņas nodrošināšanai ikdienas darbā.

Mācību programmas saturs sastāv no trijām tematiskajām daļām:

1. Mūsdienīgi digitāli mācību līdzekļi: izpratne un lietošana augstākajā izglītībā.

2. E-mācību vide Moodle un tās lietošanas principi.

3. Komunikācijas platforma Microsoft Teams: izpratne, lietošana un lietojumprogrammu savstarpējā integrācija.

Mācības ir paredzēts īstenot metodiski dažādās formās: lekcijas, demonstrācijas, individuālais darbs un diskusijas, īpaši akcentējot mācībspēku praktisku līdzdarbošanos. Mācību programmas apjoms ir 36 kontaktstundas. Mācību programma tiks apgūta trijos mēnešos – līdz 2022. gada 21. jūnijam. Mācības nodrošina SIA “Datorzinību centrs” pasniedzēji.

Mācībās piedalās LiepU Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes, Vadības un sociālo zinātņu fakultātes, Dabas un inženierzinātņu fakultātes, Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes mācībspēki, kuri ir iesaistījušies jaunveidojamo pedagoģijas studiju programmu īstenošanā. Mācībspēku pedagoģiskās darbības kvalitātes pilnveide tiek īstenota saskaņā ar LiepU cilvēkresursu attīstības plānu 2018.–2023. gadam, kas paredz akadēmiskā personāla attīstību, profesionālo izaugsmi un pilnveidi, lai nodrošinātu mūsdienīgas, uz attīstību orientētas studijas.