Projekti

Atpakaļ
Sintija Leigute, 08.04.2022

LiepU pasniedzējs veido sadarbību ar Verakrusas Universitāti inženierzinātnēs

No 2. līdz 10. aprīlim Liepājas Universitātes (LiepU) Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors un Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta (DITI) vadītājs Uldis Žaimis atrodas starptautiskā ERASMUS+ projekta KA107 darbinieka mobilitātē Verakrusas Universitātē Halapā, Meksikā. Vizītes mērķis ir iepazīties ar sadarbības iespējām mehatronikas, lietu Interneta, datu apstrādes un mākslīgā intelekta jomās, kurās LiepU aktivizē attīstību saskaņā ar izvirzīto stratēģisko specializāciju. No uzņemošās universitātes puses ir noorganizēts saspringts institūciju un laboratoriju vizīšu grafiks, jau ir apmeklētas Dabas un inženierzinātņu un Elektronikas fakultātes, kā arī Mākslīgā intelekta, Robotikas un Klimata izmaiņu pētījumu centri.

Uldis Žaimis uzstājās ar prezentāciju par Liepājas Universitāti, tās struktūru un attīstības virzieniem, iepazīstināja ar pēdējā laikā realizētajiem studentu un DITI projektiem. Tika meklēti un atrasti turpmākās sadarbības varianti gan robotikā, vides monitoringā, mikrokontrolieru pielietojumos un mākslīgā intelekta risinājumos, gan arī tādās mums eksotiskās jomās kā vulkanoloģija un seismoloģija, kur datu kvalitātes un apstrādes prasmes lieliski var parādīt arī mūsu pētnieki un studenti.

Projekta mobilitāte tiek realizēta ar Erasmus+ programmas projekta KA107 (Nr. 2020-1-LV01-KA107-077408) finansiālu atbalstu.

Fotogalerija