Projekti

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 15.03.2022

Studiju prorektore lasa lekcijas Santodomingo Tehnoloģiju institūtā

Liepājas Universitātes studiju prorektore Māra Zeltiņa aizvadīja divas nedēļas Santodomingo Tehnoloģiju institūtā (INTEC), kas atrodas Dominikānas Republikas galvaspilsētā Santodomingo.

INTEC ir  privāta universitāte un viena no spēcīgākajām tehnoloģiju universitātēm Dominikānas Republikā, kas ir specializējusies ilgtspējīgas vides attīstības un industriālās inženierijas jomās. Māra Zeltiņa nedēļas garumā pasniedza lekcijas par tēmu “Ilgtspējīgas attīstības indikatoru sistēmas izmantošana progresa vērtēšanai atbilstoši tūkstošgades mērķiem” bakalaura, maģistra un doktorantūras vides zinātņu studiju programmu studentiem, 

Māra Zeltiņa dalās iespaidos: “Lekciju tēmas, kas tika izvēlētas projekta par ilgtspējīgas attīstības novērtēšanu problemātikas kontekstā, bija saistītas ar pilsētu ilgtspēju un mērķgrupu iesaistīšanu tās veicināšanā, kā arī klimata pārmaiņu mazināšanu un adaptāciju tām, izmantojot Latvijas piemēru. Lekcijas notika hibrīdformā, tāpat kā pašlaik pie mums. Tajās piedalījās dažādu programmu un līmeņu studenti no vides un inženierijas jomām. Studenti bija ieinteresēti, atvērti diskusijām, ko nedaudz ierobežoja valodas barjera, jo Dominikānas Republikā pamatā runā spāņu valodā.
Sešu stundu laika starpību ar Latviju palīdzēja pārvarēt lieliskā Dominikānas kafija. Protams, skata leņķi ietekmēja Ukrainas fons un satraucošās ziņas telefonā.”

Vizītē kopā ar studiju prorektori bija devusies arī Starptautisko attiecību daļas vecākā referente Sintija Leigute, lai stiprinātu starptautisko sadarbību Erasmus +  projektā.

Projekts ir finansēts ar Erasmus+ KA107 projekta Nr. 2019-1-LV01-KA107-060331 finansiālu atbalstu

Fotogalerija