Projekti

Atpakaļ
Maija Demitere, 31.03.2022

Tiešsaistē skatāma doktorantu pētījumu rezultātu izstāde

Eiropas Sociālā fonda projekta “Liepājas Universitātes akadēmiskā personāla pilnveide stratēģiskās specializācijas jomās – dabas zinātnes, matemātika un informācijas tehnoloģijas, māksla, sociālās zinātnes, komerczinības un tiesības” (nr. 8.2.2.0/18/A/021) ietvaros ir radīta tiešsaistes izstāde, kurā piedalās projektā iesaistītie doktoranti, prezentējot savus pētījuma ietvaros tapušos praktiskos darbus un pētījuma rezultātus. Izstāde apskatāma mājas lapā: https://izstade21.liepu.lv.

Izstāde ir unikāla un skatītājiem varētu būt interesanta, jo apkopo dažādu jomu pētniekus. Kamēr mākslas jomā strādājošie (Maija Demitere, Signe Pucena un Paula Vītola) ir pieraduši radīt un izstādīt savus darbus publikai, citu jomu doktorantiem publiska izstāde ir izaicinājums. Izstādē skatāms studiju programmas “Jauno mediju māksla” (tagad – “Mediju māksla un radošās tehnoloģijas”) doktorantes Maijas Demiteres “Ēdienu radio”, kas reprezentē pārtikas kvalitāti izmantojot skaņu. Eksperimentālās skaņas laukā darbojas arī Paula Vītola, kura izstādē piedalās ar sava pētījuma rezultātā tapušo performances instrumenti, kas izmanto gaismu un ēnas skaņas radīšanai. Savukārt Signe Pucena izstādē prezentē savu daudzu gadu garumā veidoto arhīvu un stāstu krājumu par rezidenču centru “SERDE” Aizputē.

Studiju programmas “E-studiju tehnoloģijas un pārvaldība” doktorantu Kasparu Vārpiņu interesē jauniešu drošības jautājumi un risinājumu meklēšana, lai uzlabotu jauniešu drošību ne tikai Liepājā, bet arī plašākā mērogā. Izstādē Vārpiņš piedalās ar sagatavoto vairāk kā 4000 anketu apkopojumu par jauniešu drošības izjūtu gan fiziskā, gan virtuālajā telpā. Tās pašas studiju programmas doktorante Kristīne Mackare prezentē digitālo materiālu noformējuma pielāgošanas metodoloģiju un programmatūras atbilstības novērtēšanu lietotāja vajadzībām, bet Linda Alksne piedāvā video, kā novērtēt entropiju video lekcijās. Alksnes pētījumā ir apkopotas vadlīnijas, kā samazināt entropiju video lekcijai, lai būtu pēc iespējas mazāka liekā informācija. Komunikācijas vadības doktorants Uldis Zupa, kurš arī strādā Liepājas Universitātē par attīstības direktoru un profesionālās maģistra studiju programmas “Vadības zinības” direktoru, izstādē piedalās ar video, kurā tiek ieskicēti visaptverošās valsts aizsardzības ieviešanas iemesli un ieviešana problemātika Latvijā.

Izstādē piedalās arī doktorantūras studiju programmas “Mediju māksla un radošās tehnoloģijas” pirmā kursa studente Undīne Celitāne ar savu aizkustinošo un ļoti aktuālo darbu par pēckara paaudzes ikdienas dzīvi šodienā – to sajūtām un pārdzīvojumiem dzīvojot izolētībā.

Izstāde: https://izstade21.liepu.lv.

Vairāk par projektu: https://sam21.liepu.lv/