Projekti

Atpakaļ
Inta Kulberga, 06.01.2022

Noslēdzas projekta KInGS 5.cikls

Studenti ir finiša taisnē! Ar prieku paziņojam, ka ir noslēdzas projekta “Kurzemes inovāciju granti studentiem” (KInGS) 5. cikls, kur 21 studentu komanda no Ventspils un Liepājas sešu mēnešu garumā īstenoja savas un komersantu biznesa idejas.  

Projekta 5.cikla ietvaros komandu dalībnieki ir piedalījušies dažādās apmācībās un mentoringa sesijās, kur eksperti un komandu vadītāji dalījās savās zināšanās par biznesa jautājumiem, piemēram, kā attīstīt savas idejas līdz dzīvotspējīgam produktam, kā risināt problēmsituācijas un krīzi uzņēmumā, kā noteikt savus klientus un tirgu, u.c. jautājumus.  

Lai gan cikls ir noslēdzies, studentiem palicis vēl viens svarīgs pasākums – ideju aizstāvēšana, kur jaunieši tiešsaistē dalīsies ar paveikto darbu rezultātiem, secinājumiem un iegūto pieredzi. Tāpat labākas komandas tiks arī pie naudas balvām.  

Projekta vadītājs Vitālijs Petkevičs, atzīst, ka būs grūti izvēlēties 5.cikla uzvarētāju komandu: “Jaunieši šo sešu mēnešu laikā ir kāpuši ārā no savām komforta zonām un sevi pierādījuši, realizējot savas un komersantu biznesa idejas un inovatīvus risinājumus, kā arī aktīvi piedalījušies visos projekta pasākumos. Studentu idejas ir ļoti interesantas un dažādas, piemēram, komanda “MiniMix” vēlas realizēt ieceri par bērna velomikseri, ar kuru bērns minoties varēs pagatavot sev dzēriena kokteili, savukārt komanda “Optic” ievieš publisku attālinātu piekļuvi vienam no Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centra optiskajiem teleskopiem”, stāsta Petkevičs.  

5.cikla aizstāvēšana notiks šā gada 26. janvārī attālināti Zoom platformā. 

Projektu Nr. 1.1.1.3/18/A/004 "Kurzemes inovāciju granti studentiem" (KInGS) realizē Ventspils Augstskola sadarbībā ar Liepājas Universitāti, Ventspils Augsto tehnoloģiju parku, Kurzemes Biznesa inkubatoru un Ventspils Augstskolas Attīstības fondu. Tā mērķis ir veicināt, lai jaunieši pēc iespējas agrāk apzina savas spējas un prasmes iesaistīties reālas dzīves problēmu risināšanā, radot jaunas inovācijas. 

Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 3 318 318.00 EUR, kur 75% no projekta finansējuma nodrošina Eiropas Reģionālās attīstības fonds.