Projekti

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 10.12.2020

Ar skolotāju programmas studentiem strādā doktorante un pieredzes bagāta skolotāja – Kristīne Bārdule

Ar Eiropas Sociālā fonda projekta “Liepājas Universitātes akadēmiskā personāla pilnveide stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība” (Nr. 8.2.2.0/18/I/003) atbalstu kopš 2020. gada septembra Liepājas Universitātē lektora darbu veic LiepU doktorante Kristīne Bārdule. K.Bārdule 4. kursa bakalaura studiju programmas “Skolotājs” studentēm lasa lekcijas par apvērstu mācīšanos un to, kā plānot šādu mācību procesu. Savās nodarbībās lektore īpaši akcentē to, kā šāda pieeja mācību organizēšanai sasaucas ar šobrīd tik ļoti aktuālo kompetenču pieeju. Tāpat studentēm ir aktīvi jādarbojas K.Bārdules dotajās video veidošanas vietnēs un pašām jāveido gan savs video, gan mācību stundas plāns, kurā video tiks izmantots. Katrai studentei ir nodrošināta atgriezeniskā saite.

Šis temats tiek pētīts arī K.Bārdules promocijas darbā, kas tiek izstrādāts par apvērstās klases pieejas izmantošanu sākumizglītībā. Studējot doktorantūrā, tapušas vairākas publikācijas gan par informācijas un komunikāciju tehnoloģiju lietošanu mācību procesa pilnveidei, gan par skolēnu iesaisti aktīvā mācīšanās.

Par lekcijās pieredzēto ļoti atzinīgi izsakās studiju programmas “Pamatizglītības skolotājs” studente Grēta Vadone: “Man ļoti patika nodarbības! Īpaši tas, kā pasniedzēja vērtēja mūsu praktiskos darbus, nebija tikai “labi” vai “slikti”, katram studentam tika sniegti ieteikumi, ko un kā uzlabot, kas strādātu vai tieši nestrādātu reālā klasē. Patika arī tas, ka pasniedzēja pēc katras nodarbības uzreiz iesūtīja mums savus materiālus. Iegūtās zināšanas noteikti izmantošu reālā darbā skolā!”

Kristīnei Bārdulei ir uzkrāta 25 gadu pedagoģiskā pieredze, strādājot gan par skolotāju, gan direktori Liepājas Centra sākumskolā, savukārt ar savām praktiskajām zināšanām lektore labprāt dalās ar LiepU studentēm.

Jaunu doktorantu iesaiste LiepU akadēmiskajā darbā studiju virzienā „Izglītība, pedagoģija un sports” ir viena no projekta stratēģiskajām darbībām. Doktorantu iesaistīšana nodrošina gados jaunu zinātnieku ienākšanu Liepājas Universitātē. Tas veicina pozitīvas pārmaiņas akadēmiskā personāla vecuma struktūrā (pēctecību un atjaunotni), atbalsta paaudžu sadarbību un mazina kvalificēta akadēmiskā personāla trūkumu nākotnē.