Projekti

Atpakaļ
Ingūna Griškēviča, 26.11.2020

Sākusies jauna projekta realizācija

23.11.2020 norisinājās pirmā Erasmus+ partnerības projekta “Viedrisinājumi studentu ar speciālajām vajadzībām iekļaušanai augstākajā izglītībā” (Nr.: 2020-1-LV01-KA203-077455) partneru tikšanās ZOOM platformā. Projekts tiek realizēts sadarbojoties ar Liepājas Universitātes Izglītības Zinātņu Institūtu (IZM), Sociālo Inovāciju Centru LTD (Kipra), Patras Universitāti (Grieķija) un Mariboras Universitāti (Slovēnija). Erasmus + projektā Liepājas Universitāti pārstāv pētnieki no IZI: projekta vadītāja Dr. Psych. Ingūna Griškēviča, IZI vadītāja Dr.paed. Dina Bethere un Liepājas Universitātes pedagoģijas doktorantūras studente Mg.ves.apr. Dace Stieģele.

Projekta mērķis ir iekļaujošas augstākās izglītības sistēmu veidošana, sociālā iekļaušana un novatoriska prakse digitālajā laikmetā. Tā veicinot mērķauditorijas akadēmisko iesaisti un sociālo līdzdalību augstākajā izglītībā, attīstot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju  pakalpojumus ar pieejamām digitālo palīgtehnoloģiju programmām, kuras tiek izmantotas augstākajā izglītībā. Projekta mērķa grupā ietilpst nelabvēlīgā situācijā esošie studenti ar speciālajām vajadzībām, augstskolu akadēmiskais personāls, izglītības un saistīto augstākās izglītības programmu studenti, skolotāji un pedagoģiskais personāls vispārējā izglītībā.

Projektā norises laikā tiks attīstītas digitālo palīgtehnoloģiju jeb asistīvo tehnoloģiju pakalpojumu sistēmas un tās integrēšana augstākās izglītības procesos. Turpmāk tiek plānots izstrādāt arī Liepājas Universitātes, gan sadarbības partneru augstskolu e-kursu saturs, kas būs brīvi pieejams dažādu izglītības iestāžu pārstāvjiem. Digitālajā vidē pieejamie resursi nodrošinās brīvas pieejas studijas, kā arī centralizētu platformu augstākās izglītības un uzņēmumu novērtēšanai, konsultēšanai, un palīdzībai tehnoloģiju izmantošanai izglītībā.

Projekta īstenošanas periods ir 2020. septembris - 2023. gada augusts. Nākamā sadarbības partneru digitālā tikšanās tiek plānota 2021. gada 25. janvārī.