Projekti

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 14.09.2020

Viesprofesore no Grieķijas pirmās nodarbības LiepU vada attālināti

Eiropas Sociālā fonda projektā “Liepājas Universitātes akadēmiskā personāla pilnveide stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība” (Nr. 8.2.2.0/18/I/003) no 2020. gada 1. augusta Liepājas Universitātē darbu ir uzsākusi Marija Vlasopolus (Maria Vlassopoulos) no Grieķijas. LiepU viesprofesore, Atēnu Nacionālās un Kapodistrija Universitātes Medicīnas skolas pasniedzēja un pētniece pusgada garumā strādās ar bakalaura līmeņa studiju programmas “Logopēdija” studentiem, kā arī veiks pētījumu, sadarbojoties ar LiepU vadošajiem pētniekiem.

Šajā semestrī Marija Vlasopolus LiepU studiju programmas “Logopēdija” studentiem lasa lekcijas studiju kursā “Multilingvālu valodas traucējumu diferenciāldiagnostika” 2 KRP apjomā. Pirmās nodarbības studentiem ir veiksmīgi notikušas attālināti, jo pasniedzēja atrodas pašizolācijā.

LiepU studenti, kuri studē stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība, šī projekta ietvaros savas zināšanas jau ir papildinājuši pie vairākiem ārvalstu pasniedzējiem: Antonio Čičellas no Itālijas (Boloņas Universitāte), Rakeša Dubeja no Indijas (Radžastānas Universitāte) un Ekaterinas Protasovas no Somijas (Helsinku Universitāte). Tādējādi studentiem ir bijusi iespēja klausīties augstskolu profesorus, kuri nāk no ļoti dažādām valstīm. Ārzemju akadēmiskā personāla iesaiste LiepU akadēmiskajā darbā un zinātniskajā pētniecībā stratēģiskās specializācijas jomās ir viens no projekta mērķiem, kas ļauj LiepU nodrošināt šo jomu saturisko kvalitāti un paplašināt starptautiskās partnerības tīklu.