Projekti

Atpakaļ
14.05.2019

Liepājas Universitātē uzsākts projekts jaunu studiju programmu izstrādei

Liepājas Universitātē ir sākts darbs pie Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansēta projekta „Studiju programmu fragmentācijas samazināšana un resursu koplietošanas stiprināšana LiepU”.

Projekta mērķis ir samazināt studiju programmu fragmentāciju un stiprināt resursu koplietošanu, izveidojot konceptuāli jaunas kvalitātes studiju programmas. Projekta īstenošana atbilst SAM 8.2.1. definētajam specifiskajam atbalsta mērķim un ir saskaņā ar Latvijas augstākās izglītības stratēģiskajiem mērķiem (Izglītības attīstības pamatnostādnes 2014.-2020.g.; Zinātnes, tehnoloģijas attīstības un inovāciju pamatnostādnes 2014.-2020.g.). Aktuālās tendences izglītības rīcībpolitikas īstenošanā paredz nostiprināt augstskolu stratēģiskās specializācijas jomas, paaugstinot studiju kvalitāti un nodrošinot praksē un pētniecībā balstītas studijas.

Projekta īstenošanas rezultātā plānots mazināt studiju programmu fragmentāciju, samazinot studiju programmu skaitu (plānots slēgt 11 programmas un veidot 3 jaunas). Liepājas Universitātē tiks jaunveidotas trīs studiju programmas – profesionālā bakalaura līmeņa studiju programma "Viedās tehnoloģijas" sadarbībā ar Ventspils Augstskolu, profesionālā bakalaura līmeņa studiju programma "Vides inovāciju tehnoloģijas" un kopīgā doktora studiju programma "Jauno mediju māksla" ar Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu "RISEBA.

Liepājas Universitātei pieejamais projekta finansējums ir 300 000 euro, no kuriem ESF finansējums – 255 000 euro un valsts budžeta līdzfinansējums – 45 000 euro.

Projektu paredzēts īstenot līdz 2023. gada 30. septembrim .