Projekti

Atpakaļ
01.05.2019

Ar viesiem no Bulgārijas pārrunā pārvaldības jautājumus

Šonedēļ Liepājas Universitātē pieredzes apmaiņā no Varnas Ekonomikas universitātes (Bulgārija) strādāja Ekonomikas fakultātes profesors Radmils Nikolovs (Radmil Nikolov) un vadības zinātņu profesore Radka Ivanova (Radka Ivanova).

Vienā no tikšanās pasākumiem Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Kulberga un klātesošie LiepU studiju programmu un virzienu vadītāji iepazīstināja viesus ar studiju un darba organizāciju Liepājas Universitātē, savukārt, bulgāru kolēģi iepazīstināja ar Varnas Ekonomikas universitātes struktūrvienību sadalījumu, studiju procesa nodrošinājumu un studentu zinātniskā darba organizācijas metodēm.

Liepājas Universitātes kolēģi stāstīja arī par Eiropas Struktūrfondu piedāvātajām finansējuma iespējām jaunveidojamo pedagoģijas studiju programmu izstrādē un labākas pārvaldības ieviešanas principiem Liepājas Universitātē.

Sarunas gaitā gan viesi, gan LiepU vadības personāla pārstāvji pārrunāja labas pārvaldības piemērus abās valstīs un dalījās ar līdzīgo problēmu, kura skar kā Latviju, tā Bulgāriju – lielais augstākās izglītības piedāvātāju skaits. Bulgārijā uz nedaudz vairāk kā 7 miljoniem iedzīvotāju dažāda līmeņa augstāko izglītību piedāvā 52 augstskolas.

Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Kulberga atzīst: “Mēs vienojāmies par apmaiņas vizīti, lai Liepājas Universitātē varētu veiksmīgi realizēt labas pārvaldības principus. Iepazīt kolēģu pieredzi vienmēr ir vērtīgi, un no tā mēs tikai bagātināmies.”