Projekti

Atpakaļ
11.08.2018

Uzsākta projekta “Pētniecības, inovāciju un starptautiskās sadarbības zinātnē veicināšana Liepājas universitātē” īstenošana.

 

Jūlijā Liepājas Universitātē uzsākta projekta nr. 1.1.1.5/18/I/018 “Pētniecības, inovāciju un starptautiskās sadarbības zinātnē veicināšana Liepājas universitātē” īstenošana.

 

Projekta mērķis ir veicināt zinātniskā personāla, īpaši jauno pētnieku, iesaistīšanos starptautisku projektu Apvārsnis 2020 un 9. Ietvara programmas projektu izstrādē un īstenošanā, attīstot esošās pētniecības iestrādnes, veicinot pētnieku publicitāti. Tiks veicināta zinātniskā personāla iesaistīšanās straptautiskos pētniecības projektos, tīklošanās pasākumos, kontaktbiržās, starptautiskās konferencēs, tādējādi palielinot zinātniskā personāla starptautisko sadarbības partneru loku, tīklošanās iespējas un starptautiska sadarbība pētniecībā. Projekta kopējā summa ir 104 510,59 EUR no kuriem 85% jeb 88 834.00 EUR tiek finansēti no ERAF un 15% no Valsts budžeta līdzekļiem. Projekta īstenošanas termiņš 07.2018 – 12.2022

 

Projekta ietvaros Liepājas Universitāte ir kļuvusi par biedru "Ocean energy Europe" grupā, kas apvieno ap 120 vadošu universitāšu un uzņēmumu viļņu enerģijas iegūšanas jomā. Dabazinātnes un inovatīvo tehnoloģiju institūta direktors Armands Grickus ir piedalījies Salerno, Itālijā Starptautiskā seminārā-kontaktbiržā "Workshop on supercapacitors and energy storage", kas tieši saistīta ar Liepājas universitātes Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta pētniecības vienu no prioritārajām tēmām "Viedie materiāli". Pētniece Lāsma Ulmane – Ozoliņa piedalījās “Digital Assembly 2018”, kuru organizēja Eiropas Komisija. Digitālā asambleja ir lielākais ikgadējais forums, kura pamattēma šogad bija Vienotā digitālā tirgus stratēģija un Daudzgadu finanšu ietvars digitālajā jomā, kur tika prezentēti veiksmīgi Apvārsnis 2020 projekti, kas sniedz priekšstatu par „state of the art” digitālajā jomā.