Projekti

Atpakaļ
28.03.2018

Interreg projekta BSR Smart-Up Orhusas Inovāciju nometne-2018

2018.gada 18.-21.marts, Orhusa, Dānija

 

Liepājas Universitāte ir iesaistījusies Interreg projektā BSR Smart-Up, kura ietvaros tika organizēta Orhusas Inovāciju nometne (OIN), lai kopīgi meklētu risinājumus viedās specializācijas stratēģiju īstenošanai un ekonomisko pārmaiņu veicināšanai Baltijas jūras reģionā.

 

OIN pulcē gandrīz 70 dalībniekus, kuri pārstāv dažādas reģionālās interešu grupas : iedzīvotājus, uzņēmējus, politiķus, universitāšu mācībspēkus u.c., lai vienotā komandā, radošā vidē visā Baltijas jūras reģionā risinātu izvirzītos ilgtspējības izaicinājumus.

 

OIN nodrošina demokrātisku vidi partnerības veidošanai un iesaistei projektos, lai kopīgi ģenerētu problēmrisinājumus. OIN ir poligons bottom-up reģionālas inovācijas un trans-reģionāla tīmekļa veidošanas veicināšanai.

 

Kā 2017.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta un viena no iCapital Award finālistēm Orhusa piedāvā iedvesmojošu vidi kopējai jaunradei, inovācijai un ekosistēmu attīstībai.

 

OIN ir BSR Smart-Up projekta sadaļa, kas koncentrējas uz viedo specializāciju un reģionālās konkurētspējas attīstību, īpaši attiecībā uz veselīgu novecošanos, viedajām pilsētām, klimata pārmaiņām un aprites ekonomiku. BSR Smart-Up iesaistīti 13 partneri un vairāk kā 20 asociētie partneri Baltijas jūras reģionā, ieskaitot akadēmiskās, pašvaldību un reģionālās attīstības organizācijas.

 

Plašākai/konkrētākai informācijai latviešu valodā lūdzam kontaktēt: lilita.abele@liepu.lv

For information in English about BSR Smart-Up project please contact: angelina.korsunova@aalto.fi