Bibliotēka

Atpakaļ
Einārs Skuja, 07.12.2022

Aicinām pētniekus, mācībspēkus un studentus atbalstīt platformu Hugo.lv tulkojumu pilnveidošanā!

Valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platforma Hugo.lv, kurā šobrīd ikvienam ir brīvi pieejami dažādi pakalpojumi, piemēram, terminoloģijas pārvaldība, runas atpazīšana un sintēze, piedāvā arī mašīntulkošanu latviešu, angļu, krievu un ukraiņu valodās. Jau nākamajā gadā Hugo.lv mašīntulkošanas pakalpojums tiks papildināts ar iespēju tulkot visās Eiropas Savienības dalībvalstu valodās. Mēs aicinām Latvijas augstāko izglītības iestāžu mācībspēkus un studentus, kā arī zinātnisko institūtu pētniekus iesaistīties platformas Hugo.lv tulkošanas kvalitātes pilnveidošanā.

Tiem, kuri ir gatavi iesaistīties, teksta oriģināls latviešu valodā un cilvēka veikts tulkojums (jebkurā no ES valodām vai arī angļu valodā) jāaugšupielādē platformā Hugo.lv. Aicinām iesniegt tekstus, kas ir saistīti ar autora pārstāvētās nozares specializāciju, piemēram, maģistra darba anotāciju latviešu un angļu valodā. Aktīvākajiem Hugo.lv atbalstītājiem, proti, apjomīgāko un vērtīgāko tekstu iesniedzējiem esam sarūpējuši elegantas suvenīrbalvas arī no mūsu puses.

Lai iesniegtu teksta resursu platformā Hugo.lv, iesniedzējam platformā jāiereģistrējas, izmantojot Latvija.lv autentifikācijas rīkus. Pēc tam sadaļā Valodu rīki jāspiež uz izvēlnes Resursu iesniegšana. Iesniedzēju ērtībām esam sagatavojuši informatīvu video, kā veicama tekstu iesniegšana platformā Hugo.lv