Bibliotēka

Atpakaļ
21.11.2019

Grāmatu jaunumi bibliotēkā

Juris Kriķis
Liepāja. Osta gadsimtu griežos

Izdevumā “Liepāja. Osta gadsimtu griežos” var atrast stāstus par Liepājas – Amerikas transatlantiskajām pasažieru tvaikoņu līnijām, par bēgļu straumēm caur Liepāju cariskās Krievijas laikā, par slaveno Krišjāņa Valdemāra dibināto Liepājas jūrskolu un tās leģendārajiem pasniedzējiem.
“Šī grāmata ir apliecinājums cilvēkam ar enciklopēdiskām zināšanām, kurš lielāko sava mūža daļu atdevis Liepājas daudzšķautnainajai vēsturei cauri gadsimtiem, pilsētas popularizēšanai un pagājības veiksmes stāstu daudzinājumam,” projekta koordinators Gints Šīmanis.

 

Dace Priede
Kur sarkanas ogas auga

Romāns vēsta par 17. gadsimta Alsungas novada pārvaldnieku, vācu tautības muižnieku Ulrihu fon Šverinu, kura valdīšanas laikā novads ieguva to savdabību, kas to izceļ vēl mūsdienās. Rūpīgi izpētītu vēsturisko faktu materiālu autore ietērpusi dzīvā un aizraujošā stāstā par tālaika cilvēkiem - apņēmīgo Ulrihu, viņa mīļoto Barbaru, kādu noslēpumainu priesteri un, protams, viņiem - suitu novada iedzīvotājiem.

 

Konsultēšanas un psihoterapijas teorija un prakse

Monogrāfijā vispusīgi apskatītas psiholoģiskās konsultēšanas un psihoterapijas pieejas, kas tiek attīstītas Rietumu pasaulē un ir pazīstamas arī Latvijā. Detalizētos aprakstos raksturotas katra psihoterapijas virziena pamatnostādnes, svarīgākie koncepti, terapijas process, izmantošanas iespējas un jaunākās tendences. Darbā iekļautas arī nodaļas par konsultēšanas un psihoterapijas organizāciju Eiropā un Latvijā, ētiskajiem un tiesiskajiem jautājumiem, supervīziju, krīzes intervenci, pastorālo konsultēšanu, psihoterapijas un neirozinātnes attiecībām, psihoterapijas efektivitātes pētniecību.

 

Zigmunds Freids
Seksuālā dzīve

Grāmatā "Seksuālā dzīve" apkopoti psihoanalīzes tēva Zigmunda Freida raksti, kas veltīti dažādiem cilvēka seksuālās dzīves aspektiem. Īpaša uzmanība tajos pievērsta bērnu seksualitātei un cilvēka psihoseksuālajai attīstībai.

 

Zigmunds Freids
Viņpus tīksmes principa

 Zigmunds Freids daudzos savos darbos izvērš un analizē atziņu, ka cilvēks ir nenogurstošs baudas jeb tīksmes meklētājs. Tomēr šī doma iegūst jaunu dimensiju 1920. gadā publicētajā esejā "Viņpus tīksmes principa", kurā Freids pirmo reizi izvirza ideju par nāves dziņām jeb Tanatosu. Šis darbs transformē tīksmes principu un cenšas izprast destruktivitāti. Freida uzmanības centrā ir cilvēka tiekšanās pēc tīksmes pa dažādiem apkārtceļiem, kā arī fantāziju loma šajos centienos. Vienlaikus atklāts paliek jautājums: vai dzīšanās pēc tīksmes un laimes nav ļaušanās ellīgajai nepiesātinātības mašinērijai, kas beidzas vien nāvē? Bet varbūt pat ved uz to.

 

Rhea Paul
Language Disorders

Spanning the entire childhood developmental period, Language Disorders from Infancy Through Adolescence, 5th Edition is the go-to text for learning how to properly assess childhood language disorders and provide appropriate treatment. The most comprehensive title available on childhood language disorders, it uses a descriptive-developmental approach to present basic concepts and vocabulary, an overview of key issues and controversies, the scope of communicative difficulties that make up child language disorders, and information on how language pathologists approach the assessment and intervention processes. This new edition also features significant updates in research, trends, social skills assessment, and instruction best practices.