Nav noteikts

Atpakaļ
11.02.2016

Aicinājums maģistrantiem un doktorantiem piedalīties konkursā

Jau piekto gadu pēc kārtas RTU Doktorantūras skola organizē konkursu ResearchSlam, kurā ir aicināti piedalīties jebkuras Latvijas augstskolas un jebkuras nozares maģistranti un doktoranti. Pieteikšanās šī gada konkursam notiek no 8. februāra līdz 6. martam. Tā ir unikāla iespēja jaunajiem zinātniekiem pastāstīt plašākai sabiedrībai par savu pētījumu interesantā un saprotamā veidā, pilnveidot uzstāšanās un runas prasmes, kā arī iegūt vērtīgas balvas! Šogad par balvu – ResearchSlam kausu – sacentīsies arī dalībnieku pārstāvētās augstskolas.

 

Konkursā dalībniekiem tiek dota iespēja uzstāties ar stāstījumu par savu pētījumu ne-zinātniskas auditorijas priekšā. Lai padarītu konkursu vēl interesantāku, uzstāšanās ir jāveido, izmantojot PechaKucha™ formātu (20 slaidi x 20 sekundes). Tas ir pasaulē plaši izmantots prezentāciju formāts, kas ir izveidots, lai izvairītos no nevajadzīgi gariem skaidrojumiem un liktu autoram koncentrēties uz būtiskāko. Kopumā dalībniekiem ir jārēķinās, ka prezentācijas laiks būs ierobežots (400 sekundes) un slaidi tiks pārslēgti automātiski.

 

Pieteikties konkursam ir pavisam vienkārši – jādodas uz konkursa mājas lapu (http://www.researchslam.com/) un jāaizpilda elektroniskā pieteikšanās anketa. No konkursam iesniegtajiem pieteikumiem atlasīs 24 labākos un interesantākos, kuru autoriem tiks nodrošināta iespēja uzstāties atlases kārtās un cīnīties par vietu finālā.



Lita Akmentiņa

Doktorantūras skolas vadītāja

Rīgas Tehniskā universitāte

Kaļķu iela 1-218, Rīga, LV-1658, Latvija

lr.nr. 6708 9870

 

mob.tālr.nr. 29680004