“KultTourCaching”

Projekta koncepcijas prezentācija un partneru kvalitātes standartu definēšana

No 14. līdz 16. oktobrim Liepājas Universitātē norisinājās Liepājas Universitātes Izglītības zinātņu institūta Socioloģisko pētījumu centra un Baltijas-Vācijas augstskolu biroja kopīgā starpdisciplinārā projekta “KultTourCaching” konference. Tās mērķis – iepazīties ar Vācijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nemateriālās kultūras apgūšanas inovatīvo risinājumu pieredzi un veidot tālākās izglītības un sadarbības attīstības ceļu.

Konferences atklāšanas sēdē Socioloģisko pētījumu centra direktors, konferences organizācijas komitejas priekšsēdētājs Arturs Medveckis iepazīstināja klātesošos ar konferences viesiem no Vācijas – Betinu Heinrihu (Bettina Heinrich) un Kristofu Šmitu (Christoph Schmitt), sakot paldies Izglītības zinātņu institūta direktorei Dinai Betherei par iespēju uzaicināt vācu kolēģus pieredzes gūšanai un projekta tālākai attīstībai.

Konferences dalībnieki, iepazīstinot ar sevi, minēja iemeslus, kāpēc šajā brīdī runāt par kultūras mantojuma saglabāšanu viņiem liekas aktuāli, kā arī stāstīja par to, kas katrā no augstskolām šajā jomā jau padarīts.

Konferences atklāšanas sēdē piedalījās arī Liepājas Universitātes studiju programmas “Eiropas valodas” studenti un Liepājas Vācu biedrības vadītāja, kura informēja par biedrības paveiktajiem darbiem.