Jaunumi:

Atpakaļ
Ieva Maisiņa, 05.06.2023 16:12

Par Liepājas Universitātes rektori ievēlēta profesore Dace Medne

Pirmdien. 5. jūnijā, Liepājas Universitātes Satversmes sapulces darba kārtībā bija jautājums par rektora ievēlēšanu. Par Liepājas Universitātes rektoru tika ievēlēta Dace Medne.

Uz rektora amatu pieteikšanās beidzās šī gada 2. februārī. Pieteikumus bija iesnieguši seši kandidāti. Pēc kandidātu izvērtēšanas uz otro kārtu tika virzīti trīs kandidāti, bet pēc  attīstības redzējuma uzklausīšanas trešajā kārtā Satversmes sapulces balsojumam Liepājas Universitātes padome virzīja divus kandidātus – Ph.D. (Dr.phil.) Kārli Krēsliņu un Ph.D. (Dr.paed.) Daci Medni. Lai rektors tiktu ievēlēts, par viņu jānobalso 26 no 51 Satversmes sapulces dalībniekiem.

Satversmes sapulcē tika izsniegti 46 balsošanas biļeteni, par derīgiem atzīt 45 biļeteni un ar 33 balsīm “par”, 12 “pret” par Liepājas Universitātes rektori otrajā balsošanas kārtā tika ievēlēta Dace Medne.

Ph.D. (Dr.paed.) Dace Medne ir ar darba pieredzi profesores un pētnieces amatā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, iepriekš vecākās ekspertes ESF projektā, vadītājas VSAC “Rīga” filiālē “Jugla”, psihologa “AVA Klīnikā” amatos, kā arī citos senākos amatos. Pēc ievēlēšanas jaunā Liepājas Universitātes rektore Dace Medne atzina: “Es ļoti novērtēju un pasakos tiem, kuri sniedza savas balsis. Es saprotu, ka šobrīd latiņa ir uzlikta krietni augstu, otrais balsojums apliecina, ka būs ļoti nopietni jāstrādā un uzticība jānopelna. Es esmu pārliecināta, ka kopā mēs varēsim Liepājas Universitāti veicināt kā konkurētspējīgu augstākās izglītības vienību, kurā ir vēlme studēt, gan arī lepni strādāt un nodarboties ar zinātni, ka mūsu vārds izskanēs ne tikai sirdīs, Liepājā vai Latvijā, bet es ceru, ka arī pāri jūrai”.

Darbu Liepājas Universitātē jaunievēlētā rektore Dace Medne uzsāks pēc mēneša –  5. jūlijā.