Jaunumi:

Atpakaļ
-, 13.07.2015 00:00

LiepU sieviešu koris „Atbalss” iegūst zelta medaļas

Liepājas Universitātes sieviešu koris „Atbalss” ir atgriezies no 2. Eiropas Koru olimpiādes Vācijā, Magdeburgā, kur ieguva augsto Eiropas čempiona titulu folkloras kategorijā Čempionu līgā un saņēma zelta medaļu un čempiona kausu. Koris ieguva tiesības piedalīties 1. Nāciju Grand Prix izcīņā, kur arī ieguva zelta medaļu.


„Atbalss” diriģente Olga Blauzde priecājas par iegūto apbalvojumu un piedalīšanos konkursā uzskata par lielu izaicinājumu: „Esmu lepna, ka mūsu izpildījums tika atzīts par labāko folkloras kategorijā. Milzīgs paldies no visām zelta meitenēm kora mākslinieciskai vadītājai Ilzei Valcei – paldies par viņas ieguldīto darbu un ticību saviem un mūsu spēkiem. Neaprakstāmu saviļņojumu izjutām apbalvošanas ceremonijas laikā, kad koris tika aicināts uz lielo skatuvi saņemt Čempiona balvu folkloras kategorijā un dziedāt Latvijas himnu Latvijas karoga pacelšanas laikā. Ieguvām arī draugus un atbalstītājus, kļuvām par favorītiem daudziem konkursa dalībniekiem. Atvedām mājās ne tikai zelta medaļas, atmiņā paliks neaizmirstamie uzstāšanas mirkļi un brauciena piedzīvojumi.”


Liepājas Universitātes sieviešu koris „Atbalss” ir pirmais koru kolektīvs Latvijā, kurš ir ieguvis zelta medaļas gan Pasaules un Eiropas Koru olimpiādēs, gan Nāciju Grand Prix izcīņā. Līdzās dalībai konkursos, LiepU sieviešu koris „Atbalss” piedalījās arī koru sadziedāšanās pasākumā 2. Eiropas Koru olimpiādes žūrijas locekļa Mārtiņa Klišāna vadībā.


Konkursi katru otro gadu pulcē labākos pasaules korus. 2017. gadā 3. Eiropas Koru olimpiāde notiks Latvijā, Rīgā, bet  2. Nāciju Grand Prix – Vācijā, Berlīnē.


Liepājas Universitātes sieviešu koris „Atbalss” izsaka lielu pateicību Liepājas Universitātei, Valsts Kultūrkapitāla fondam, Liepājas Kultūras pārvaldei, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centram un tūrisma aģentūrai „Ap Sauli” par iespēju piedalīties 2. Eiropas Koru olimpiādē un 1. Nāciju Grand Prix.