Jaunumi:

Atpakaļ
-, 09.07.2015 00:00

Rīgā un Liepājā notiks starptautiska mūzikas terapijas vasaras skola

No 26. līdz 29.augustam Rīgā un Liepājā notiks Ziemeļu Ministru padomes programmas Norplus atbalstītais intensīvās programmas projekts – Mūzikas terapijas vasaras skola, kurā pulcēsies Rīgas Stradiņa universitātes, Liepājas Universitātes, Ālborgas  (Dānija) un Jivaskilas (Somija) universitāšu, kā arī Lietuvas un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju mācībspēki un studenti.

 

Latvijas mūzikas terapeiti un citi interesenti! Esiet laipni gaidīti piebiedroties 27.-29.augusta notikumos Rīgā un Liepājā!

 

26.augustā vasaras skola notiks Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā (Anniņmuižas bulvārī 26a), un dienu plānots pavadīt, iepazīstoties ar visu sešu augstskolu mūzikas terapijas studiju programmām, kā arī apmeklējot vairākas mūzikas terapeitu darba vietas Rīgā.

 

27. un 28. augustā vasaras skola notiks Liepājas universitātes Mūzikas terapijas centrā (Lielajā ielā 14). Te notiks meistarklases, kurās projekta dalībnieki iepazīstinās ar praktiski pielietojamiem pētījumu rezultātiem vai metodēm darbā ar dažādām pacientu grupām, kas izstrādātas viņu mītnes universitātēs (precīza informācija par meistarklašu saturu būs pieejama sākot ar 7.augustu): 

 

  • 27.augustā plkst. 13.00 – 19.00 notiks Ālborgas universitātes (Nīls Hanibals (Niels Hannibal) un kolēģi) un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas (Alise Pehka (Alice Pehk) un kolēģi) vadītās meistarklases.
  • 28.augustā plkst 9.00 – 16.00 plānotas Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas (Vilmante Aleksiene (Vilmante Aleksiene) un kolēģi) un Jivaskilas universitātes (Esa Ala-Ruona (Esa Ala-Ruona) un kolēģi) sagatavotās meistarklases.

 

 

29.augustā vasaras skola būs atgriezusies Rīgā, kur plkst. 9.00 – 16.00 notiks Rīgas Stradiņa universitātes un Liepājas universitātes apvienotā meistarklase un projekta kopsavilkums. 

 

Vasaras skolas mērķis ir iepazīties, dalīties pieredzē un mācīties vienam no otra, kā arī izveidot ciešākas attiecības starp Baltijas un Ziemeļvalstu mūzikas terapijas augstskolām potenciālu pētniecības projektu īstenošanai nākotnē.

 

Projektu koordinē Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultātes profesionālās maģistra studiju programmas „Mākslu terapija” mūzikas terapijas specializācijas un Liepājas Universitātes studiju programmas „Mūzikas terapija” pasniedzēji un studenti.

 


Vairāk informācijas:

Jana Duhovska

Rīgas Stradiņa universitāte

jana.duhovska@rsu.v

tālr. 29225766