Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 08.07.2015 00:00

LiepU speciālisti apmāca Latvijas pirmsskolas pedagogus

Liepājas Universitātes mācībspēki ne tikai izglīto visas Latvijas informātikas skolotājus, bet arī, uzvarot Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā iepirkumā, organizē pirmsskolas mācību iestāžu speciālistu sagatavošanu.

Kursi pirmsskolas izglītības saturā un didaktikā paredzēti, lai personas, kurām ir augstākā izglītība un/vai skolotāja kvalifikācija citā izglītības pakāpē, varētu strādāt visā pirmsskolas izglītības posmā vai tikai ar piecu līdz sešu gadu veciem bērniem.

Jūnija beigās Rīgā darbu uzsāka piecas profesionālās pilnveides grupas, kurās Liepājas Universitātes Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes speciālistu vadībā mācās pedagogi no visas Latvijas. Tā kā gribētāju ir vairāk nekā valsts apmaksāto kursu iespējas uzņemt klausītājus, Liepājas Universitāte apsver papildus iespējas šādu kursu organizēšanā.

Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļas vadītāja Ilma Neimane atzīmē: „Liepājas Universitātes pirmsskolas izglītības speciālistu atpazīstamība nozarē ir pietiekami augsta. Tas ļāva uzvarēt konkursā par iespēju šos kursus organizēt. Mēs zinām arī, kāda pašlaik ir pirmsskolas izglītības pedagogu meistarība un kas ir nepieciešams viņu kvalifikācijas paaugstināšanai.”