Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 06.07.2015 00:00

Iznāk zinātniskais žurnāls „Scriptus Manet”

Savu ceļu pie lasītājiem ir sācis Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu žurnāls „Scriptus Manet” (‘Rakstītais paliek’). Zinātniska žurnāla izdošana ir katras universitātes goda jautājums, un tagad savs zinātniskais žurnāls ir arī Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātei.

Tajā ir atrodami zinātniski raksti, recenzijas par grāmatām, sarunas ar māksliniekiem, kuriem 2014. gadā nosvinētas apaļas jubilejas, kā arī plaša hronikas daļa, kas aptver visu, kas fakultātē un Kurzemes Humanitārajā institūtā noticis 2014. gadā.

Žurnāla atbildīgā redaktore Diāna Laiveniece ir gandarīta par izdevuma saturisko un tehnisko kvalitāti: „Pirmajā žurnāla izdevumā zinātnisko rakstu līmenī ir pārstāvētas trīs klasiskās jomas – literatūrzinātne, valodniecība un māksla. Nākamajos žurnāla numuros priecātos redzēt ne tikai tīrās zinātņu nozares, bet arī starpnozares, kur saskaras kultūra, filozofija un vēsture.”

„Scriptus Manet” ir izdots ar VKKF Kurzemes kultūras programmas, „Letonika” un Liepājas Universitātes atbalstu. Žurnālā ir atrodamas arī prasības zinātnisko rakstu manuskriptu iesniegšanai, un tā veidotāji aicina autorus iesūtīt rakstus nākamajam numuram, kurš iznāks gada beigās.

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu žurnālu „Scriptus Manet” var iegādāties Liepājas Universitātes Sabiedrisko attiecību daļā, 116. telpā.