Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 06.07.2015 00:00

Liepājas Universitāte izglīto Latvijas informātikas skolotājus

Liepājas Universitāte ir uzvarējusi Izglītības un zinātnes ministrijas konkursā par Latvijas skolotāju tālākizglītību. Šodien sākas kursi „Pedagogu profesionālās kompetences pilnveides B programma datorikā”.

Liepājas Universitātes bakalauru studiju programmas „Informācijas tehnoloģija” direktors Dzintars Tomsons skaidro kursu nepieciešamību: „Sākot ar 2018. gadu, informātika kā mācību priekšmets būs jau no pirmās klases. Tas nozīmē, ka tam ir jābūt sagatavotiem arī skolotājiem. Visā Latvijā tiek izveidotas sešas mācību grupas. No tām piecas darbojas Rīgā, bet viena Liepājā. Ar grupām strādā Liepājas Universitātes mācībspēki.”

Skolotāju apmācība turpināsies līdz novembrim, un būs ne tikai teorētiskā daļa, bet arī prakse. Kursos uzsvars tiek likts uz algoritmiem, programmēšanu, darbu ar biroja lietotnēm un datorikas mācību metodiku. Pirmajā nodarbībā sākumskolas skolotāji darbosies ar robotiem, veidojot to vadības un kontroles programmas.

Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone stāsta: „Lai skolēni būtu spējīgi pilnvērtīgi lietot informācijas tehnoloģijas un spētu radīt savus risinājumus, jau no pirmās klases ir jāmāca algoritmiskā domāšana – tātad gudriem šajā nozarē ir jābūt arī skolotājiem.”