Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 29.06.2015 00:00

Absolventu darbi ir ar praktisku pielietojumu

Jau rīt Liepājas Universitātē sāksies izlaidumu laiks, bet vēl pagājušajā nedēļā notika bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšana. Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes Dizaina studiju programmas studenti aizstāvēja darbus visās trīs specializācijās – datordizainā, interjera dizainā un produktu dizainā. Darba rezultāti atspoguļo jauno speciālistu daudzveidīgās intereses.

Aiga Jansone ir radījusi liektas formas koka zoles apaviem, Jānis Eidiņš un domu biedru grupa strādāja pie mobilās spēles „Bike Up” grafiskā dizaina izstrādes projekta. Pašreiz spēle ir publicēta Zviedrijā testa veidā. Vita Grāvelsiņa ir pētījusi un izstrādājusi etiķešu dizainu pudelēm. 

Guna Bierande – Bierena ir strādājusi ar kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un pielāgošanu mūsdienīgām tendencēm, par pamatu ņemot 17. gadsimtā celto spīķeri Jāņa ielā 1, bet Elvijs Gūtmanis šai pašai ēkai ir modelējis izstāžu zāles iekārtošanu pagrabstāvā. Šajos abos projektos lieliski sadarbojas topošie datordizaina un interjera dizaina speciālisti.

Visi absolventu darbi ir ar praktisku pielietojumu, un tas arī priecē programmas direktori Intu Klāsoni: „Ir labi, ka tiek radītas jaunas idejas, tiek meklēts kas nebijis, neparasts un inovatīvs. It kā jau liekas, ka viss ir izdomāts, bet izrādās – var atrast daudz ko jaunu. Turklāt jaunas lietas ir jārada ar labām zināšanām un gaumes izjūtu. Gribu novēlēt, lai absolventiem izdodas viss iecerētais, un izdodas savas zināšanas pielietot gan Latvijā, gan plašāk pasaulē.”

Humanitāro un mākslas zinātņu absolventu izlaidums būs jau rīt, bet topošie studenti Liepājas Universitātē tiek gaidīti, sākot no 1. jūlija.