Jaunumi:

Atpakaļ
-, 29.06.2015 00:00

Informatīvs pasākums Liepājā par iespējām inovāciju infrastruktūras centros

Š. g. 8. jūlijā Liepājas Universitātē (Liepājā, Lielā ielā 14), zālē (4.stāvā), pulksten 15.00 norisināsies Latvijas uzņēmumu pieprasījuma/piedāvājuma izpētei veltīts informatīvs pasākums. Tā mērķis ir iesaistīt uzņēmējus inovācijas attīstību veicinošā aktivitātē, kas rezultēsies ar tehnoloģiju attīstības un inovācijas infrastruktūras centru izveidi biznesa un zinātnes sadarbībai.

 

Pasākuma ietvaros jaunie eksakto jomu zinātnieki vēstīs par projekta mērķiem un prezentēs Latvijas uzņēmēju aptaujai izstrādāto anketu. Pēc pasākuma iespējamas individuālas tikšanās par sadarbību jaunu produktu izstrādē.

 

„Kombinējot anketēšanu un sarunas ar uzņēmējiem, un ņemot vērā apkopoto informāciju, mēs  izveidosim tehnoloģiju attīstības un inovāciju infrastruktūras centrus, zinātnieku un uzņēmēju sadarbība dos būtisku ieguldījumu tautsaimniecībai, tie būs reāli ieguvumi”, uzsvēra pašreizējais LU zinātņu prorektors un jaunievēlētais rektors Indriķis Muižnieks šai aktivitātei veltītajā informatīvajā pasākumā š. g. 22. maijā, Eiropas Savienības mājā, Rīgā.

 

Liepājas Universitātes asociētais profesors, inženierzinātņu doktors Armands Grickus akcentē, ka Liepāja ir nozīmīgs rūpniecības centrs. Vairāki desmiti metālapstrādes uzņēmumu strādā pilsētā, pie tam to produkcija tiek galvenokārt eksportēta. Sadarbojoties ar zinātniekiem, var tikt izstrādātas jaunas tehnoloģijas un jauni produkti ar augstāku pievienoto vērtību un tas savukārt radīs guvumu gan ražotājiem gan zinātniekiem.”

 

Informācijai:

Atbilstoši Latvijas Pētniecības un inovāciju stratēģiskās padomes (LPISP) dotajam uzdevumam ir uzsākta inovāciju infrastruktūras klasteru priekšizpēte ar mērķi sadarbībā ar Latvijas zinātniskajām institūcijām izveidot tehnoloģiju attīstības un inovācijas infrastruktūras centrus Latvijā šādos viedās specializācijas virzienos, kuros apvienojušies 85% no zinātniskajām institūcijām Latvijā:

  • BioPharmAlliance biomedicīnā un farmācijā;
  • NanoTechEnergy materiālzinātnēs, enerģētikā, radiācijas ķīmijā un šķidro metālu tehnoloģijās;
  • BaltSmartTech viedajās inženierzinātnēs un IKT;
  • Bioekonomika vietējo resursu ilgtspējīga izmantošana.


Kopumā Inovāciju infrastruktūras klasteru priekšizpētes darba grupa anketēs vismaz 500 Latvijas uzņēmumus. Aptauja turpināsies līdz šā gada vasaras beigām, tādēļ ikviens uzņēmējs aicināts iesaistīties. Anketa pieejama internetā, biedrības BIRTI mājaslapā: http://www.birti.eu/lv/aptaujas-anketa


Laura Ardava,

BIRTI Komunikācijas direktore