Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.06.2015 00:00

Piesakies studijām Liepājas Universitātē!

Liepājas Universitātē (LiepU) elektroniskā pieteikšanās pamatstudiju programmās sākusies jau 25. jūnijā, bet pieteikuma apstiprināšana vai pieteikšanās klātienē notiks no 1. līdz 7. jūlijam. Šajā laikā varēs pieteikties arī maģistrantūras studijām, bet doktorantu uzņemšana notiks 6. un 7. jūlijā.


Pieteikties elektroniski, izmantojot vienotā valsts un pašvaldību portāla www.Latvija.lv/studijas sniegto e-pakalpojumu, LiepU piedāvā jau 5. gadu. Tā ir iespēja pieteikumu iesniegt jebkurā no piedāvātajām studiju programmām ne tikai LiepU, bet arī Rīgas Tehniskajā universitātē, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Latvijas Universitātē, Ventspils Augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Rēzeknes Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.


E-pakalpojuma priekšrocība ir tā, ka studētgribētāji var sekot līdzi pieteikšanās gaitai un uzzināt konkursa rezultātus. Pieteikumā pamatstudijām ir iespējams norādīt līdz 10 studiju programmām no piedāvāto augstskolu studiju programmu klāsta. Kopumā var izvēlēties 20 prioritātes, ņemot vērā sekojošus faktorus – augstskola, studiju forma un finansējums (budžeta vai maksas).


Piesakoties pamatstudijās, neatkarīgi no izvēlēto augstskolu, studiju programmu un prioritāšu skaita, ir noteikta viena reģistrācijas maksa – 30 eiro. No šīs maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1. grupas invalīdi, uzrādot apliecinošus dokumentus.


Maģistrantūras studijām Liepājas Universitātē varēs pieteikties no 1. līdz 7. jūlijam, klātienē aizpildot iesniegumu un uzrādot nepieciešamos dokumentus (pase/eID, fotogrāfija 3x4, vidējās izglītības apliecinošs dokuments, atbilstošās augstākās izglītības diploms un tā pielikums, uzvārda maiņas apliecinošs dokuments, ja tāda ir bijusi un referāts/ prezentācija izdrukas formā, ja to prasa izvēlētās studiju programmas uzņemšanas noteikumi.


3. jūlijā topošajiem maģistrantiem un doktorantiem ir iespēja dokumentus iesniegt arī Rīgā, Liepājas pārstāvniecībā, Torņa ielā 4, 2a-201.


Piesakoties maģistrantūras studijām uz vienu studiju programmu, reģistrācijas maksa 25 eiro, par katru nākamo studiju programmu/ virzienu 10 eiro.


Plašāka informācija par uzņemšanas kārtību pamatstudijās un maģistrantūrā – Ilze Magazeina, tālr. 63422505, 26190339; e-pasts: ilze.magazeina@liepu.lv, par uzņemšanu doktorantūrā – Guna Pūce, tālr. 63407783, e-pasts: guna.puce@liepu.lv.

Studiju programmas un uzņemšanas noteikumi