Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.05.2015 00:00

Studentes kārto eksāmenu bērnudārzā

Jau otro gadu studiju programmas Pirmsskolas izglītības skolotājs studentes eksāmenu studiju kursā „Bērnu literatūra” kārto pirmsskolas izglītības iestādē „Dzintariņš”, rādot dzejas uzvedumu bērniem. Tajā tiek atlasīta bērnu dzeja un veidots uzvedums.

Tā kā šis ir Raiņa un Aspazijas jubilejas gads, likumsakarīgi, ka šogad tika veidots dzejas uzvedums ar šo latviešu dižgaru dzejoļiem. Bērnu literatūras studiju kursa pasniedzēja Sandra Okuņeva: „Studentes iepazina Raiņa un Aspazijas daiļradi, studēja literatūrvēsturisko materiālu par abiem dzejniekiem. Uzveduma tapšana sastāv no vairākiem etapiem – tiek rakstīts scenārijs, veidots vienots vēstījums. Topošajiem pedagogiem, radot uzvedumu, ir jāatklāj tēlu raksturs, jānodod vēstījums, jāpauž attieksme pret tēliem ar runu, darbību un dziesmu.”

Pirmsskolas izglītības iestādes „Dzintariņš” vadītājas vietniece izglītības jomā Guntra Lazdupe atzinīgi novērtē šo sadarbības modeli: „Studentu ciemošanās pie mums vienmēr ir svētki. Tā ir patīkama pārmaiņa ikdienā, bērnu un darbinieku sejās var redzēt smaidus un tas ir pats svarīgākais!”