Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.05.2015 00:00

Liepājas Universitāte aicina iepazīt robotus

Sestdien, 23. maijā, Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē, Kr. Valdemāra ielas 4 zālē, no pulksten 10.00 līdz 15.00 notiks robotikas pasākums.

Tajā būs Liepājas skolu 2. – 9. klašu skolēnu komandu sacensības, kā arī robotu darbnīcas individuālajiem apmeklētājiem, kuras piedāvā Lego izplatītāji Latvijā „STEM solutions” un „First Lego League”. Liepājas Universitātes studenti un docētāji piedāvās interesantas aktivitātes visiem dalībniekiem.

Robotikas darbnīcā vismazākajiem būs iespēja būvēt vienkāršus mehāniski darbināmus robotiņus – bērni no sešu gadu vecuma varēs izvēlēties robotiņu no „izsalkušā aligatora” vai „dejojošiem putniem”. Bērniem un pieaugušajiem būs iespēja konstruēt autonomus robotus, ko pēc tam izmantos Lego Sumo darbnīcās. Arī būt par līdzjutēju šajās sacensībās būs aizraujoši!

Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors Dzintars Tomsons pasākumā aicina piedalīties ikvienu: „Mūsu mērķis ir radīt interesi par eksaktajām zinātnēm – programmēšanu un tehnoloģijām. Eksaktās zinātnes ir sabiedrības nākotne, jau tagad dzīvē ir ļoti daudz tehnoloģiju un būs vēl vairāk. Ar tām ir jāmāk apieties un tās būs jābūvē. Interesi var radīt no bērna kājās un tāpēc mēs aicinām jauno paaudzi iepazīties ar robotiku. Tas ir interesanti!”