Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 28.04.2015 00:00

LiepU mācībspēki un studenti atgriezušies no konferences Rēzeknē

Pagājušajā nedēļā Liepājas Universitātes (LiepU) Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes mācībspēki un studenti sadarbībā ar Piejūras pilsētu literāro akadēmiju Rēzeknes Augstskolā piedalījās 4. starptautiskajā zinātniskajā konferencē „Autors. Teksts. Laikmets.”, kas šogad bija veltīta literatūrzinātnieces Ilonas Salcevičas 75 gadu jubilejai.


Dažādās sekcijās tika aplūkoti jaunākie pētījumi literatūras vēsturē, jaunākā metodoloģija teksta analīzē, 2014. gada latviešu literatūras apskats un analīze, literatūras un citu mākslas veidu, citu zinātņu nozaru mijiedarbe, ietekmes, kā arī literatūra un nacionālie kodi (mitoloģija, folklora, etnogrāfija, latgaliešu teksti, Latvijas citu tautu un citu novadu literatūra).


Konferencē ar referātiem uzstājās arī LiepU mācībspēki. Inta Genese-Plaude runāja par virzienu jautājumu Augusta Deglava romānos, Gita Girņus – par 21. gs. teicēju un viņa personīgās pieredzes stāstiem: lauka pētījumu pieredzi Liepājas Universitātē, bet dažādus daiļrades psiholoģijas aspektus aplūkoja Linda Zulmane. Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadītāja Kurzemē, rakstniece Sandra Vensko stāstīja par Kurzemes fenomenu – literatūru un tekstu interpretāciju mūzikā – 21. gs. sākuma periodā. Ar referātu par Kurzemes attēlojumu Rozes Marijas Fransuā darbos uzstājās arī bakalaura studiju programmas „Eiropas valodu un kultūras studijas” 3. kursa studente Dace Metēja.


Konferences apmeklētājiem bija iespēja tikties ar dzejnieci Annu Rancāni. Tika lasīti fragmenti no Andra Zeibota apceres par dramaturgu un ilggadēju „Aicinājuma” vadītāju Daini Grīnvaldu, un notika jauno autoru darbu priekšlasījumi, kuros piedalījās arī Dace Metēja un LiepU maģistra studiju programmas „Rakstniecības studijas” 1. kursa studenti – Undīne Arāja un Ēriks Vilsons. Konferences noslēgumā notika aktiera Ērika Vilsona monoizrāde pēc R. Blaumaņa stāsta „Nezāle” motīviem.


Konferenci organizēja Rēzeknes Augstskolas Reģionālistikas zinātniskais institūts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Latvijas Literatūras centru, SIA „Impro Ceļojumi” un „SB”.