Jaunumi:

Atpakaļ
-, 21.04.2015 00:00

Liepājas Universitāte piedāvā studentu pētniecības projektu konkursu

Liepājas Universitātes (LiepU) Zinātnes padome sadarbībā ar Studentu padomi pirmo reizi izsludina LiepU studentu pētniecības projektu konkursu. Konkursa mērķi ir sekmēt studentu iesaistīšanos zinātniskajās aktivitātēs, veicināt pieredzes iegūšanu pētniecībā, jaunrades un pētniecības projektu izstrādē, studentu līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā.


Konkursā var piedalīties ikviens LiepU studējošais, bet konkursa nolikums paredz, ka prioritāte ir bakalaura programmu studenti, kuriem līdz šim ir vismazāk iespēju un pētniecības projektu izstrādes pieredzes. Zinātnes prorektore Ieva Ozola atzīst: „2015. gadā pirmajam konkursam piešķirtais LiepU budžeta finansējums ir neliels (1200 EUR), tāpēc tas var kļūt par daļēju atbalstu studiju vai bakalaura darbā veicamiem pētījumiem, piemēram, nepieciešamo materiālu iegādei, braucieniem uz izpētes vietām, ekspedīcijai, kvalitatīvas aptaujas organizēšanai u.tml.“ Izstrādājot projektu pieteikumus, īpaša uzmanība jāpievērš pētījuma saiknei ar reģiona un valsts attīstību, saprātīgi jānovērtē plānoto mērķu sasniegšanas iespējas.


Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa ir publiskoti LiepU interneta vietnē: https://www.liepu.lv/lv/983/konkursi. Konkursa pieteikumi LiepU (Lielā iela 14, 214. telpa) tiek gaidīti līdz šā gada 30. septembrim.