Jaunumi:

Atpakaļ
-, 31.03.2015 00:00

Notikusi skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference

Lai novērtētu Kurzemes reģiona labāko vidusskolēnu pētniecības darbus un  ievirzītu skolēnus darbībai zinātnē, nedēļas nogalē Liepājas Universitātē notika 6. Kurzemes reģiona skolēnu zinātniskā konference.


Sveicot visus zinātniski pētniecisko darbu autorus Liepājas Universitātē un pateicoties par ieguldīto darbu pētījumu veikšanā, konferenci atklāja Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola. Viņa atzīmēja, ka skolēnu zinātniskajā konferencē ir iespēja parādīt, ka ikviens mācību priekšmets ir aizraujošs, ja to apgūst radoši.


Zinātnisko darba autorus un viņu skolotājus sveica arī Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Ludmila Molčanova, atklājot, ka konferences mērķis ir padziļināt skolēnu zināšanas dabas, humanitāro un sociālo zinātņu nozarēs, iepazīstināt skolēnus ar mūsdienu zinātniski pētnieciskā darba tematiku un metodēm, rosinot patstāvīgai darbībai zinātniski pētniecisko darbu izstrādē. L. Molčanova skolēniem novēlēja veiksmi savus zinātniskos pētījumus prezentējot gan Kurzemes mēroga, gan Latvijas konferencēs.


Skolēnus uzrunāja arī Liepājas Universitātes Studentu padomes pārstāvis Bruno Lauris.


Liepājas Universitātes Vadībzinātņu institūta pētnieks, Liepājas Kultūras pārvaldes starptautisko sakaru un kultūrpolitikas projektu vadītājs Atis Egliņš-Eglītis prezentācijā "DA:BAS notes" aplūkoja dabas procesus un no tiem izrietošās mācības, kas izmantojamas ikdienas dzīvē un darbā.  


Pēc pasākuma atklāšanas darbs turpinājās 21 sekcijā, kurās skolēni prezentēja savus izstrādātos zinātniski pētnieciskos darbus un atbildēja uz ekspertu jautājumiem. Visplašāk tika pārstāvētas pedagoģijas, vēstures, kā arī vairākas dabas zinātņu sekcijas: veselības zinātne, vides zinātne, fizika, ķīmija.


Šogad vērtēšanai bija iesniegti 110 zinātniski pētnieciskie darbi, kurus izstrādājuši 127 skolēni no Kurzemes reģiona – ir pārstāvēts Kuldīgas, Grobiņas, Saldus, Brocēnu, Rojas, Dundagas, Talsu, Vaiņodes, Aizputes, Pāvilostas, Skrundas novads, Ventspils un Liepāja. 


Kurzemes reģiona zinātniski pētnieciskās konferences 62 labākie darbi tika izvirzīti Latvijas 39. skolēnu zinātniskajai konferencei.