Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 26.03.2015 00:00

Ar „Kūrmājas lasījumiem” izskan humanitāro zinātņu studentu konference

Zinātnes un radošuma dienu ietvaros Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē notika Studentu zinātniskā konference, aktiera Ērika Vilsona monoizrāde „Nezāle” un „Kūrmājas lasījumi” kafejnīcā „Kursas putni” sadarbībā ar Piejūras pilsētu literāro akadēmiju.

Savu zinātnisko darbu prezentācijās studenti rādīja projektā „Gaismotā Liepāja” realizētos darbus un analizēja veiksmes un neveiksmes. Jauno mediju mākslas un Dizaina virziena studenti atrādīja savus darbus gan apavu, datorspēļu un zīmolu dizainā, gan projektus spīķerim Jāņa ielā 1, cenšoties saglabāt senatnes auru, ēkai dot 21. gadsimta pievienoto vērtību. Liela daļa studentu darbu ir ar praktisko pielietojumu tepat, Liepājā. Students Jānis Eidiņš atzina: „Vislabākais veids, kā saprast procesu, ir tajā piedalīties. Tas, ko es radu ir „sīkums”, ar ko palepoties. Jo vairāk to būs, jo labākas būs manas iespējas darba tirgū.”

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes radošuma dienās ietilpa arī Ērika Vilsona monoizrāde „Nezāle”, kuru noskatīties un tajā piedalīties varēja Liepājas Universitātes aktu zālē, bet „Kursas putnos” notikušie „Kūrmājas lasījumi” pulcēja radošos cilvēkus, kuri radošā atmosfērā dalījās ar savu pēdējā laika veikumu dzejā un prozā. Prozas meistardarbnīcu vadīja Haralds Matulis, bet dzejas meistardarbnīcu – Aivars Eipurs. Neizpalika arī brīvā mikrofona iespējas un Eiropas valodu un kultūras studentu muzikālie priekšnesumi.

Šis laiks ir aizvadīts radoši uzlādējošā gaisotnē un ir labs pamats, lai studenti turpinātu savu zinātnisko un radošo darbību, dodot savu intelektuālo pienesumu Liepājai.