Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 25.03.2015 00:00

Notikusi studentu zinātniskā konference eksaktajās zinātnēs

Dabas un inženierzinātņu fakultātē notika Studentu zinātniski pētniecisko darbu konference, kurā studenti uzstājās ar studiju darbu prezentācijām un referātiem.


Informātikas un inženierzinātņu sekcijā vairāki studenti prezentācijās iepazīstināja ar mobilo lietotņu izstrādēm un tīmekļa vietni telpiskās un konstruktīvās domāšanas attīstīšanai, kas ietver rasēšanas, tēlotājģeometrijas un inženiergrafikas pamattēmas. Savukārt mehatronikas studiju programmas studenti prezentēja darbus, kas saistīti ar reālu ražošanas objektu automatizāciju, izmantojot mūsdienu sensorus un mikrokontrolieru vadību.


Matemātikas, fizikas un eksakto mācību priekšmetu topošie skolotāji  prezentēja pētījumus par augstākās matemātikas pielietojumu un matemātikas izglītības problēmām pedagoģijā. Studenti dzirdēja arī par jaunākajiem nanomateriālu pētījumiem.


Plašu pētījumu tematiku piedāvāja Vides jomas studenti. Tika stāstīts par atjaunojamiem energoresursiem, ko var iegūt no saules, vēja, viļņiem un dažādu citu dabā esošo resursu izmantošanu, piemēram, aļģu, apšu, rudens lapu, balto āmuļu, kaņepju, kūdras, purvu.


Runājot par vides pārvaldības jautājumiem, prezentācijās bieži bija dzirdams „eko”. Tas skanēja, izklāstot par būvniecību, par tehnoloģiju attīstību lauku vidē, par papīra ražošanu un sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.


Neizpalika arī jautājumi, kas saistīti ar inženiertehniskajām lietām – izpētīti bezpilota aparāti un ventilācijas sistēmas.