Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 09.03.2015 00:00

Interesenti aicināti apmeklēt lekciju par drošību interneta vidē

26. martā plkst. 17.00 Liepājas Universitātes (LiepU) „E-prasmju nedēļas” ietvaros Mūžizglītības nodaļa aicina apmeklēt lekciju „Drošība interneta vidē”, kuru vadīs LiepU vecākais datortīklu administrators Mg.sc.ing. Kaspars Lauris.


Centrālās statistikas pārvaldes mājas lapā publicētā informācija liecina, ka aptuveni 1,6 miljoni jeb 79,4% Latvijas iedzīvotāju regulāri izmanto internetu un tā piedāvātās iespējas. Likumsakarīgi, ka pieaugot interneta lietotāju skaitam, palielinās arī informācijas tehnoloģiju drošības incidentu skaits. 2014. gadā Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija ir reģistrējusi 490 089 informācijas tehnoloģiju drošības incidentus.


Kaspars Lauris norāda: „Lai pasargātu interneta lietotāju no drošības incidentiem, nepietiek ar to, ka datorā tiek uzstādīta antivīrusa programmatūra. Ir jāveic regulāra interneta lietotāju izglītošana informāciju tehnoloģiju drošības jomā. Pielietojot dažādas inženierijas metodes, var izveidot drošas informatīvās sistēmas, taču tas neko nedod, ja lietotāji pavirši sastāda paroles vai arī tās labprātīgi nodod ļaundaru rokās. Informācijas tehnoloģiju drošības jomā notiek strauja attīstība, diemžēl arī regulāri parādās jaunas krāpniecības veidi un metodes.”


Lekcijas apmeklētājiem tiks sniegts vispārējs ieskats informācijas tehnoloģiju drošības jautājumos, raksturota situācija šajā jomā valstī kopumā, kā arī sniegti ieteikumi, kā izveidot un lietot paroles, lai nodrošinātu datortehnikas un tās lietotāja datu drošību. Lekcijas apmeklētāji iegūs zināšanas arī par to, kas ir sociālā inženierija un kādas metodes un krāpniecības veidus „ļaundari” izmanto.


Katru studiju gadu Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļa lekciju cikla „Mazā akadēmija” ietvaros interesentiem piedāvā papildināt zināšanas tematiski dažādās lekcijās, kas ir bez maksas.


26. martā lekcija notiks no plkst. 17:00 līdz 18:30 Liepājas Universitātē (Lielā iela 14), 225. telpā.


Lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 63425477 (Līga Apenīte) vai, rakstot uz e-pastu: liga.apenite@liepu.lv