Jaunumi:

Atpakaļ
-, 05.03.2015 00:00

Mākslas pētījumu laboratorija aicina uz Kārļa Vērpes atvērto lekciju

9. martā plkst. 18:00 Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā, Kūrmājas prospektā 13, norisināsies filozofijas doktora Kārļa Vērpes atvērtā lekcija “Latvijas ainava un tās interpretācijas mūsdienu latviešu fotomākslā”. 


Lekcijā Kārlis Vērpe iepazīstinās ar unikālu starpdisciplināru pētījumu “Latvijas ainava”, kura veidošanā ir nesen piedalījies kopā ar pieciem fotogrāfiem (Arnis Balčus, Reinis Hofmanis, Alnis Stakle, Iveta Vaivode un Ilze Vanaga) un četriem pētniekiem (Sergejs Kruks, Klāvs Sedlenieks, Laine Kristberga un Ivars Austers).


Darbs pie projekta ir aizsākts 2013. gadā un šogad vainagojies bilingvālā izdevumā, ko veido fotogrāfu darbu sērijas un katru no tām pavadošs pētnieka raksts. Fotostāstu autori atšķirīgos rokrakstos un pieejās iezīmē Latvijas laikmetīgo autorfotogrāfiju kā virzienu, Projekta rezultāti šobrīd ir skatāmi Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā – izstādē “Latvijas Ainava”.


K. Vērpe ir filozofijas doktors un lasa lekcijas Liepājas Universitātē un Rīgas Stradiņa universitātē. Vērpes pētnieciskās intereses ir saistītas ar attēlu, fotogrāfijas, mediju teorijām, estētiku un mākslas filozofiju. Vērpe regulāri publicē rakstus Latvijas periodikā. Viņš ir vadījis mākslai veltītas diskusijas Latvijas Laikmetīgajā Mākslas Centrā, kā arī bijis līdzkurators mākslas izstādēm, no kurām pēdējā ir 2014. gadā Rīgā notikusī starptautiskā izstāde "Draudzības (re)konstrukcija". 


Lekciju organizē biedrība “Elektroniskās mākslas un mediju centrs “E-LAB” sadarbībā ar Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju, pateicoties Liepājas kultūras pārvaldes atbalstam.




Foto: http://isspskola.lv/