Jaunumi:

Atpakaļ
-, 04.03.2015 00:00

LiepU ārzemju studenti tiks iepazīstināti ar Latvijas kultūru

Otrdien, 10. martā, plkst. 18.00 Liepājas Jauniešu mājā, Kungu ielā 24, Liepājas Universitātes Ārējo sakaru daļa kopā ar brīvprātīgajiem LiepU studentiem rīko Latvijas kultūras vakaru.

 

Pasākuma laikā gan Erasmus+ studenti, gan pilna laika ārvalstu studenti un citi interesenti tiks iepazīstināti ar Latvijas kultūru, akcentējot 100 lietas, kuras būtu jāizdara ikvienam, lai kļūtu par īstu latvieti. Būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, dziedāt, dejot, iepazīt senās latviešu zīmes, kā arī veidot stilizētus māla traukus. Ikviens varēs arī nobaudīt Latvijas tradicionālās uzkodas.

 

Pēc latviešu kultūras vakara Erasmus+ un pilna laika ārvalstu studenti organizēs kultūras vakarus, prezentējot savu valsti un kultūru. Lai padarītu kultūras vakarus interesantākus, šajā semestrī katras valsts kultūru vakaros būs iespēja piedalīties arī dažādās radošajās darbnīcās – iemācīties tradicionālo deju soļus, dziesmas u.tml.

 

Pagājušajā gadā tika izrādīta liela interese un saņemtas labas atsauksmes par internacionālajiem kultūras vakariem, šogad tie solās būt vēl aktīvāki, tādēļ ikviens aicināts iepazīties ar citu kultūru pārstāvjiem un izbaudīt nelielu ceļojumu uz D-Koreju, Turciju, Vāciju, Lietuvu un Šrilanku.