Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 25.02.2015 00:00

Runās par spēļu nozīmi bērna prāta attīstībai

5. martā plkst. 17.00 Liepājas Universitātes (LiepU) Mūžizglītības nodaļa lekciju cikla „Mazā akadēmija” ietvaros aicina apmeklēt lekciju „Spēļu izmantošana bērna matemātisko priekšstatu veidošanai un domāšanas attīstībai”, kuru vadīs LiepU asociētā profesore Dr.paed. Rita Ukstiņa.


„Ja bērnam ir grūtības matemātikā, tad vispirms ir jānoskaidro, cik attīstīta ir bērna loģiskā domāšana. Vecāki nereti uzskata, ka galvenais ir prast skaitīt un izpildīt matemātiskās darbības, taču arī skaitītprasme ir jāapgūst ar izpratni, jo tā sevī ietver dažādas domāšanas operācijas. Skolā šādi bērni ātri sastopas ar grūtībām analizēt teksta uzdevumus un risināt dažādus prāta uzdevumus. Spēles ir efektīvs līdzeklis bērna prāta attīstībai un matemātisko priekšstatu veidošanai,” par spēļu izmantošanas nozīmi stāsta R. Ukstiņa.


Kā norāda psihologs Žans Piažē, kas tiek uzskatīts par vienu no kognitīvās psiholoģijas aizsācējiem, intelekta pamats tiek ielikts līdz trīs gadu vecumam, tādēļ nodarbībā runās tieši par šo vecumu. Tiks sniegs ieskats intelekta attīstības iespējās, bērna praktiskajā, patstāvīgajā darbībā, izmantojot dažādus pašgatavotus materiālus un spēles. Nodarbībā arī praktiski demonstrēs spēļu efektivitāti un analizēs, kādas domāšanas operācijas ir iekļautas spēlēs, un kā ar spēļu palīdzību var attīstīt bērna fantāziju un radošumu.


Katru studiju gadu Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļa lekciju cikla „Mazā akadēmija” ietvaros interesentiem piedāvā papildināt zināšanas tematiski dažādās lekcijās, kas ir bez maksas.


5. martā lekcija notiks no plkst. 17:00 līdz 18:30 Liepājas Universitātē (Lielā iela 14), 227. telpā.


Lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 63425477 (Līga Apenīte) vai, rakstot uz e-pastu: liga.apenite@liepu.lv.