Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 25.02.2015 00:00

Liepājas Universitātē pēta ekonomisko tūrismu

Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē notikušajā gadskārtējā starptautiskajā zinātniskajā konferencē „Tūrisma pētījumu aktualitātes Baltijā”, piedalījās mācībspēki un pētnieki no dažādām Latvijas augstskolām un zinātniskajām institūcijām, uzņēmumiem un organizācijām, gan arī ārvalstu viesi no Somijas, Igaunijas un Lietuvas.


Liepājas Universitāti konferencē pārstāvēja Vadības un sociālo zinātņu fakultātes lektores Ilze Grospiņa un Liene Romaņuka, kuras labprāt pastāstīja par gūtajiem iespaidiem: „Konferencē mūsu augstskola piedalās katru gadu, jo tā ir iespēja smelties radošas idejas, iepazīties ar jaunākajām tendencēm tūrismā, apmainīties ar idejām un nodibināt jaunus kontaktus. Šoreiz mūsu pētījuma objekts bija koučsērfings – viens no alternatīvajiem ceļošanas veidiem, kur, reģistrējoties portālā, ir iespējams atrast cilvēkus, kuri uzņem ceļotājus, bet pēc tam uzņemt ceļotājus arī pie sevis. To vēl sauc par ekonomisko jeb mazbudžeta  tūrismu. Esam apzinājuši 298 jauniešus no Liepājas, no kuriem 17 izmanto šo pakalpojumu, un visiem viņiem ir bijusi pozitīva pieredze.”


Pētījuma īstenošanai Liepājā tika iesaistīti LiepU studenti, kas ir vērtējams, kā viens no lielākajiem augstskolas ieguvumiem, jo tas ir viens no veidiem, kā veicināt praktisko pētniecību studentu vidū. Ir jau paredzēti nākamie soļi dziļākai tēmas izpētei.


Liepājas Universitātes lektore Liene Romaņuka Tūrisma vadības un rekreācijas un Biznesa un organizāciju vadības studentiem stāsta par koučsērfingu no socioloģisko pētījumu izpētes viedokļa, bet lektore Ilze Grospiņa – no tūrisma viedokļa.