Jaunumi:

Atpakaļ
-, 30.01.2015 00:00

LiepUZIP noslēdz līgumu ar RTU par jauno speciālistu piesaisti Liepājas uzņēmumiem

Liepājas Universitātes Zinātnes un inovāciju parks (LiepUZIP) 2015. gada 28. janvārī Rīgā parakstīja savstarpējās sadarbības līgumu ar Rīgas Tehnisko universitāti. Līguma mērķis ir iesaistīt RTU studentus Liepājas uzņēmumu darbībā, nodrošinot iespēju topošajiem speciālistiem gūt praktiskas iemaņas jau studiju laikā strādājot uzņēmumos savā izvēlētajā profesijā un dzimtajā pilsētā. Līgumu parakstīja LiepUZIP valdes priekšsēdētājs Jānis Letinskis un RTU prorektors Tālis Juhna.
LiepUZIP jau vairāk kā 2 gadus ir strādājis pie nodarbinātības pasākumu programmas, kuras mērķis ir iesaistīt studentus uzņēmumu darbībā, veicinot teorētisko zināšanu nostiprināšanu un papildus praktisko iemaņu iegūšanu studiju laikā. Programmas galvenie uzdevumi ir rast iespēju iegūt profesijai atbilstošu praksi sadarbības uzņēmumos un veicināt šo speciālistu pastāvīgu nodarbināšanu šajos uzņēmumos arī pēc mācību iestādes absolvēšanas.
Nodarbinātības pasākumu programmas ietvaros plānots piesaistīt Liepājas uzņēmumiem nepieciešamos darbiniekus un veicināt jauno speciālistu atgriešanos pēc studijām savā dzimtajā pilsētā, kā arī mazināt jauniešu izbraukšanu uz ārzemēm darba meklējumos.
Kā atzīst LiepUZIP valdes priekšsēdētājs J.Letinskis, jau šobrīd ir veiksmes stāsti un labi sasniegtie rezultāti, ko realizēt nav bijis viegli. Ir iegūtas nepieciešamās atļaujas no Finanšu ministrijas un no Izglītības un zinātnes ministrijas, izstrādāta gan vispārīga, gan detalizēta dokumentācija un informatīvie materiāli par LiepUZIP pamatdarbību un attīstības virzieniem. Ideju un darba pie tām ir daudz, taču ir izdevies apvienot darba grupā vairākus zinošus un pieredzējušus darbiniekus.
Pēdējo 3 mēnešu laikā esam tikušies ar uzņēmumiem Liepājā, Saldū, Dobelē, lai pārrunātu sadarbības iespējas un visi uzrunātie uzņēmumi ir izrādījuši interesi sadarboties. Jau vairākus jaunos speciālistus esam iesaistījuši uzņēmumu darbībā, nodrošinot ar specialitātei atbilstošām prakses vietām un stipendijām, kā arī saņēmuši uzņēmumu uzdotus uzdevumus īstenošanai mācību iestādēs. Tāpat esam tikušies ar Ventspils augstskolas vadību, lai pārrunātu turpmāko sadarbību un tuvākajā laikā dosimies parakstīt savstarpējās sadarbības līgumu.
Kā ekspertu LiepUZIP esam pieaicinājuši Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes padomnieku reģionālajos jautājumos Ģirtu Kronbergu, kurš ir devis nozīmīgu ieguldījumu nodarbinātības pasākumu programmas pilnveidē, dodot norādījumus, kā veiksmīgāk uzsākt sadarbību ar Liepājas uzņēmumiem. Mūsu darba grupa, ar piesaistītajiem speciālistiem no Liepājas, Ventspils un Rīgas ir stabils pamats veiksmīgai darbībai un ilgtspējīgai attīstībai.






LiepUZIP darba grupa
Foto: RTU Komunikācijas nodaļa