Jaunumi:

Atpakaļ
-, 30.01.2015 00:00

Piešķirtas mērķstipendijas doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem

Kopš 2009. gada Liepājas Universitāte realizē Eiropas Sociālā fonda finansēto projektu „Doktora studiju attīstība Liepājas Universitātē” (vienošanās Nr.2009/0127/1DP/1.1.2.1.2./09/IPIA/VIAA/018). Ikvienam LiepU doktorantam un zinātniskā grāda pretendentam ir iespēja piedalīties konkursā, lai saņemtu mērķstipendiju visa studiju gada garumā.


Līdz 2015. gada sākumam mērķstipendiju ieguvuši 39 doktoranti un zinātniskā grāda pretendenti, no kuriem 21 mērķstipendiāts stipendiju ir saņēmis atkārtoti. Pateicoties projekta atbalstam, 8 zinātniskā grāda pretendenti ir teicami izstrādājuši un aizstāvējuši promocijas darbu, iegūstot doktora zinātnisko grādu. Šobrīd promocijas darba aizstāvēšanai aktīvi gatavojas vēl 10 zinātniskā grāda pretendenti.  


Mērķstipendija ļauj doktorantiem pilnvērtīgi pievērsties studijām un promocijas darba izstrādei, kā arī finansē pasākumus, kas nepieciešami zinātniskā darba aizstāvēšanai: mērķstipendiāti ar referātiem ir piedalījušies starptautiskos zinātniskās kongresos, konferencēs, semināros, simpozijos kolokvijos ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Austrijā, Vācijā, Krievijā, Gruzijā, Francijā, Itālijā, Polijā, Bulgārijā, Portugālē, Grieķijā, Turcijā, Lielbritānijā, Zviedrijā u.c., kā arī tikušies ar pētniekiem, pētījuši ārvalstu bibliotēku resursus, piedalījušies vieslekcijās, stažējušies ārvalstu augstskolās, publicējušies starptautiski citējamos izdevumos.

 

28.01.2015. notika Mērķstipendiju piešķiršanas komisijas sēde, kurā tika izskatīti pašreizējo mērķstipendiātu semestra pārskati/ atestācijas lapas, kā arī  pieteikumi konkursam mērķstipendijas saņemšanai. Kopš 2013./2014. studiju gada ESF mērķstipendijas prioritāri tiek piešķirtas promocijas darbu izstrādei, tādēļ konkursā uz mērķstipendijas saņemšanu 2014. /2015. studiju gada 2. semestrī tika piešķirtas 2 mērķstipendijas zinātniskā grāda pretendentiem ar augstāko promocijas darba gatavības pakāpi (mērķstipendijas pretendentu rangu skatīt ŠEIT; rīkojumu par mērķstipendijas saņemšanu skatīt ŠEIT).

 

Kontaktinformācija: projekta asistente Mg.philol.. Guna Pūce, tālr.: 26101247, e-pasts: guna.puce@liepu.lv ; projekta vadītāja Dr.sc.comp. Anita Jansone, e-pasts: anita.jansone@liepu.lv   

 

Detalizētāku informāciju par mērķstipendiju un tās piešķiršanas kārtību skatīt Nolikumā.