Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 27.01.2015 00:00

Mazajā akadēmijā runās par interpunkcijas neprecizitātēm

5. februārī plkst. 17.00 Liepājas Universitātes (LiepU) Mūžizglītības nodaļa lekciju cikla „Mazā akadēmija” ietvaros aicina apmeklēt nodarbību „Latviešu valodas interpunkcija: pieturzīmju krustcelēs”, kuru vadīs LiepU profesore Linda Lauze.


„Kā rāda prakse, mūsdienās diemžēl ir samērā daudz interpunkcijas neprecizitāšu (laika trūkuma vai nezināšanas dēļ). Lai, rakstot latviešu valodā, varētu meistarīgi lietot pieturzīmes, ir jāprot saskatīt sintakses sakarības teikumā un jāpārzina interpunkcijas likumi, kā arī jāatrod laiks teksta pārlasīšanai,” skaidro L. Lauze.


Nodarbībā interesenti tiks iepazīstināti ar 2014. gadā izdevniecībā „LiePA” izdoto vingrinājumu krājumu „Pieturzīmju krustcelēs”. Varēs uzzināt, kāpēc 1. vingrinājumā ir teikumi angļu valodā un kāpēc neliela apjoma izdevumam ir 95 avoti. Īpaša uzmanība tiks pievērsta sadaļai „Apspriešanas vērti interpunkcijas gadījumu piemēri”, noskaidrojot pareizās atbildes (vingrinājumu krājumā tās nav dotas).


Katru studiju gadu Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļa lekciju cikla „Mazā akadēmija” ietvaros interesentiem piedāvā papildināt zināšanas tematiski dažādās lekcijās, kas ir bez maksas.


5. februārī lekcija notiks no plkst. 17:00 līdz 18:30 Liepājas Universitātē (Lielā iela 14), 243. telpā.


Lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 63425477 (Maija Putekle) vai, rakstot uz e-pastu: maija.putekle@liepu.lv.