Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 16.12.2014 00:00

Liepājas Universitāte saņem elektromobili

Liepājas Universitāte ir starp tām iestādēm, kuras šā gada nogalē saņem elektromobili, kura iegāde ir notikusi Klimatu pārmaiņu finanšu instrumenta konkursa „Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā – atbalsts elektromobiļu un to uzlādes infrastruktūras ieviešanā” ietvaros. Saskaņā ar publiskā iepirkuma konkursa rezultātiem elektromobili Liepājas Universitātei piegādā SIA "Møller Auto", savukārt tas tiks izmantots pētījumiem par elektromobiļu ekspluatāciju Latvijas apstākļos, lai izstrādātu optimālu risinājumu tā efektīvai ekspluatācijai Latvijas apstākļos. Projekta īstenošana veicinās SEG emisiju samazināšanu, kas ir svarīgi blīvi apdzīvotām vietām Latvijā.

Projekta vadītājs Jānis Letinskis uzsver, ka sagādātais elektromobilis nodrošinās ne tikai pētījumu veikšanu, bet būs kā moderns uzskates līdzeklis studiju procesā. Liepājas Universitāte jau otro gadu īsteno studiju programmu „Mehatronika”, kuras programmas direktors Dr. sc. ing. Armands Grickus ir projekta vadošais pētnieks.

Otrdien, 16. decembrī, no plkst. 10.00 rītā Liepājas Universitātes jauno elektromobili varēs aplūkot laukumā pie augstskolas Lielā ielā 14, bet laikā no pulksten 14.00 līdz 14.30 uz jautājumiem par elektromobili, tā iespējām un pielietojumu atbildēs nozares speciālisti. Laipni gaidīti tiek visi interesenti!