Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 27.11.2014 00:00

Notiek seminārs par mūsdienīgām mācību metodēm bērniem ar īpašām vajadzībām

Šodien Liepājas Universitātē (Lielā iela 14) Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes Logopēdijas centrs sadarbībā ar Rehabilitācijas centru „Mēs esam līdzās” organizē mācību semināru „Mūsdienīgas testēšanas un mācību metodes bērniem ar īpašām vajadzībām”.


Pirmajā semināra daļā ārste rehabilitoloģe Andra Greitāne informēja par palīdzības iespējām bērniem ar funkcionāliem traucējumiem savu spēju maksimuma sasniegšanā. A. Greitāne īpaši uzsvēra speciālistu komandas darba nozīmi, kas nodrošina savlaicīgu attīstības traucējumu diagnostiku, iespējamās attīstības perspektīvas, lai pēc iespējas savlaicīgāk pielāgotu metodes, kas bērnam nodrošinātu funkcionalitāti visās jomās.


Iespējamās misijas kurators un Apple profesionālās attīstības konsultants Gatis Narvaišs klātesošos iepazīstināja ar iPad planšetdatoru izmantošanas iespējām mācību procesā. Savukārt semināra otrajā daļā speciālā pedagoģe Laila Vīgante mācīja strādāt ar programmatūru „Pūznis”.


„Seminārs ir aktuāls gan topošajiem logopēdiem, gan strādājošajiem speciālistiem. Šī bija iespēja iepazīt inovatīvas metodes diagnostikas un korekcijas darbā, izmantojot jaunākās informācijas tehnoloģijas, kā arī tika uzsvērta speciālistu un vecāku sadarbības nozīme,” iespaidos dalās LiepU Logopēdijas centra vadītāja Gundega Tomele.


Lai paplašinātu savas zināšanas un prasmes inovatīvu informācijas tehnoloģiju pielietošanā diagnostikas un korekcijas darbā, seminārā piedalījās studiju programmas „Logopēdija” studenti, kā arī logopēdi no Liepājas un Liepājas rajona izglītības iestādēm, kā arī rehabilitācijas speciālisti no Liepājas Reģionālās slimnīcas, kas Liepājas Universitātes studenti regulāri nodrošina logopēdiskās prakses realizāciju.
FOTO