Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 26.11.2014 00:00

Literārajā akadēmijā mācīsies sevi izteikt dzejā un apspriedīs situācijas radoša cilvēka dzīvē

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas trešā nodarbība notiks 5. decembrī plkst. 16.00 Liepājas Universitātes (LiepU) Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. auditorijā. Nodarbības laikā paredzētas lekcijas „Vārdu spēles dzejā” un „Radoša cilvēka karjera”.


Šī gada pēdējās nodarbības pirmā daļa sāksies plkst. 16.00, lekcijā „Vārdu spēles dzejā” LiepU lektore Linda Zulmane stāstīs, kā atrast jaunus izteiksmes veidus dzejā, izmantojot leksikas, frazeoloģijas un citus izteiksmes līdzekļus. Savukārt plkst. 17.10 par galvenajām izvēlēm un situācijām, kas rodas radoša cilvēka dzīvē – vēlamā profesija, pirmie soļi izvēlētajā jomā, darbu un karjeras plānošana, laika menedžments, finanses, laba dzīve –, runās LiepU viespasniedzējs, antropologs, publicists, kultūrpolitikas eksperts Haralds Matulis lekcijā „Radoša cilvēka karjera”.


Otrā daļa sāksies plkst. 19.00, un tajā notiks projekta dalībnieku literāro darbu lasījumi.


Šajā studiju gadā ir notikušas divas nodarbības: 23. oktobrī ar 21. gs. kultūras tendencēm un aktualitātēm iepazīstināja LiepU lektore Inta Genese-Plaude, bet ar dzejnieka un rakstnieka daiļrades procesu – LiepU lektore Linda Zulmane. Savukārt 21. novembrī notika Prozas meistardarbnīca, kuru vadīja rakstniece Nora Ikstena un grāmatu redaktore Gundega Blumberga.


Projektu „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” līdzfinansē Kultūras Ministrija sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, nodibinājumu „Via Cultura” un Liepājas Universitāti.


Projekta dalībniekiem šī ir iespēja apgūt dzejas, prozās un drāmas teoriju, tulkošanas prasmes, rakstīt dažādu žanru darbus, publicēt tos, kā arī iesaistīties literārajās aktivitātēs Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Rīgā un citviet Latvijā. Projekts sniedz iespēju arī sadarboties ar Latvijas Rakstnieku savienības paspārnē esošo Literāro akadēmiju, dalīties pieredzē ar Austrumlatvijas literārās akadēmijas dalībniekiem un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju.


Literārās akadēmijas Kurzemes projektu koordinē rakstniece Sandra Vensko.


Plašāka informācija – projekta literārās programmas vadītāja Linda Zulmane, e-pasts: linda.zulmane@liepu.lv, zlinda@inbox.lv.