Jaunumi:

Atpakaļ
-, 20.11.2014 00:00

Interesenti aicināti uz sarunu ar franču domātāju Bernāru Sordē un tulkotāju Kristīni Našenieci

22. novembrī plkst. 10.00 Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, interesenti aicināti uz sarunu ar franču domātāju Bernāru Sordē un tulkotāju Kristīni Našenieci. Sarunas laikā tiks mēģināts noskaidrot, vai Latvija kļūs par izglītības un kultūras citadeli.


Bernārs Sordē ir pārliecināts, ka Latvijā ir liels vitālās enerģijas potenciāls, kas nepieciešams solidāras un sociālas sabiedrības modeļa izveidei un īstenošanai. 


Tikšanās organizatore, lektore Ineta Stadgale, atklāj, ka tiks apspriesti dažādi jautājumi par esošiem un iespējamiem solidaritātes piemēriem Eiropā un Latvijā, vai Liepāja varētu kļūt par Kembridžas tipa pilsētu, kā arī sarunas laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kāpēc Eiropa ir kļuvusi par lielu tirgu, kā no tā izvairīties sabiedrības un individuālā līmenī, kāda loma šajos procesos ir māksliniekam?


Būs iespēja uzdot jautājumus arī tulkotājai Kristīnei Našeniecei un uzzināt, kas viņu mudināja tulkot tieši B. Sordē darbus, kā arī būs iespēja vairāk uzzināt par tulkotāja darba aizkulisēm.


Bernārs Sordē (Bernard Sordet) ir franču domātājs, pasniedzējs, pēc izglītības kibernētiķis. Mācījis organizāciju dinamikas teoriju vairākās augstskolās (Parīzē, Alžīrā, Kijevā, Maskavā, Rīgā). Nodarbojies ar pētniecību Francijas valsts plānošanas institūcijās, tai skaitā Plānošanas komisijā (Commissariat au Plan). Latvijā pavadījis septiņus gadus, strādājot par padomnieku ekonomiskajos un sociālajos jautājumos Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Rīgā. Kopš 2006. gada aktīvi pievērsies rakstniecībai. Latvijā ir notikušas divas viņa radīto mākslas darbu izstādes.


Ja iespējams, pasākuma apmeklētāji var sagatavoties lekcijai, izlasot Bernāra Sordē grāmatu „Iespējamā Eiropa” (2014),kurā autors sniedz savu ieskatu sabiedrībā notiekošo pārmaiņu izpratnē un apraksta alternatīvas attīstības risinājumus.