Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 31.10.2014 00:00

LiepU notiek Latvijas Olimpiskās akadēmijas sesija

Šajā nedēļas nogalē Liepājas Universitātē notiek Latvijas Olimpiskās akadēmijas sesija „Students Olimpiskajā kustībā”, kuru sadarbībā ar LOA organizē studiju programmas „Sporta un deju skolotājs” vadītāja Helēna Vecenāne.  Tās mērķis ir  iepazīstināt jauniešus ar olimpisko kustību pasaulē un radīt vēlmi aktīvi iesaistīties tajā. Latvijas Olimpiskā akadēmija šādus pasākumus studentiem rīko jau kopš 1989. gada.

Šoreiz Liepājas Universitātē ieradīsies vairāk kā 30 studentu no citām Latvijas augstskolām un kopā ar Liepājas Universitātes sporta virziena studentiem pasākumā piedalīsies ap 50 interesentu.

Sesijas programmā ir nodarbības un diskusijas par Olimpiskajām spēlēm un olimpisko kustību pasaulē, brīvprātīgo darbu un godīgas spēles principiem, kā arī tikšanās ar olimpiešiem un sportiskas aktivitātes.

Sesiju atklās Latvijas Olimpiskās akadēmijas prezidents, triju olimpisko medaļu ieguvējs Ivans Klementjevs, bet diskusijās būs iespēja klausīties gan radio sporta komentētāju, kurš klātienē piedalījies 13 Olimpiskajās spēlēs – Gunāru Jākobsonu, gan XXII  Ziemas Olimpisko spēļu brīvprātīgā darba veicēju Signi Luiku, gan Sporta medicīnas centra antidopinga nodaļas vadītāja vietas izpildītāju Gati Berķi un citus nozares speciālistus.