Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 30.10.2014 00:00

Saeimā notiek konference par vērtībām mūsdienu sabiedrībā

29. oktobrī Liepājas Universitātes Izglītības zinātņu institūta direktore Anita Līdaka, institūta darbinieki un mācībspēki, kuri strādā sociālā darba programmā, piedalījās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītājas Aijas Barčas un Saeimas Budžeta un finanšu komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētāja Imanta Parādnieka organizētajā konferencē „Par pastāvīgām vērtībām mainīgā sabiedrībā”.

Konferencē tika aktualizēts jautājums par mūsdienu sabiedrības vērtībām, personības identitātes veidošanos, pseidovērtībām un ģimenes lomu personības izaugsmē.

Pedagoģijas doktore Anita Līdaka uzsver: „Mana zinātniskā darba tēma ir par vērtību veidošanos. Vērtību maiņa sabiedrībā ir notikusi, un ir jāzina, kas to ietekmē – ģimene, sabiedrība, jā, arī skola. Aktualizētās vērtības ne vienmēr saskan ar jaunieša vērtībām.”   

Konferencē ar priekšlasījumiem uzstājās ne tikai kolēģi no Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes, dažādi tēmas eksperti, bet arī socioloģe Gabriela Kubi no Vācijas un Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankēvičs. Visi dalībnieki atzina, ka jebkuras personības veidošanās procesā svarīga ir emocionālā inteliģence un vērtības, kas rada pamatu karjerai un turpmākajai dzīvei.