Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.10.2014 00:00

Liepājas Universitāte aicina iesaistīties Rīcības dienu aktivitātēs

No 3. līdz 9. novembrim Liepājas Universitātes (LiepU) Eko-padome ikvienu aicina iesaistīties Ekoskolu Globālajās Rīcības dienās. Šī gada pasākumu tēma – „Enerģija”.


Rīcības dienas sāksies 3. novembrī, kad plkst. 13.30 Eko-padomes dalībnieki marķēs Lielās ielas 14 gaiteņu apgaismojuma slēdžus. Turpmāk ikviens, vadoties pēc attiecīgas krāsas uzlīmes, varēs izvēlēties sev vēlamo apgaismojuma režīmu. Zaļā uzlīme nozīmē, ka ieslēgts ekonomiskais apgaismojuma režīms,  oranžā – ir izvēlēts vidējs apgaismojuma režīms, savukārt sarkanā uzlīme liecina, ka elektroenerģijas patēriņš ir maksimāls – ir ieslēgts lielākais iespējamais apgaismojuma režīms.


5. novembrī plkst. 15.30 LiepU dienesta viesnīcas sētā (Ganību iela 36/48) kopīgiem spēkiem tiks pagatavota ērmnovietne velosipēdiem. Tā taps sadarbībā ar LiepU tehniskajiem darbiniekiem un biedrību „Radi Vidi Pats”, kas specializējas arī ērmriteņu izgatavošanā no jau kādreiz izmantotiem materiāliem.


Eko-padomes pārstāvju veiktajā LiepU vides novērtējumā ir noskaidrots, ka velosipēdu novietne ir nepieciešama pie LiepU ēkas Kr. Valdemāra ielā 4, kur tā arī tiks novietota.


Kamēr notiksērmnovietnes izgatavošana, Rīcības dienas apmeklētājiem par aktualitātēm velosatiksmē pastāstīs Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Liepājas nodaļas priekšnieka vietnieks Arnis Jekste.


Pasākumā viesosies arī Liepājas elektrovelosipēdu ražotāja „Blue Shock Bike” pārstāvis Artis Daugins. Būs iespēja gan izbraukt ar elektrovelosipēdu, gan noskaidrot, kā tas darbojas un kāpēc tas ir videi draudzīgs.


Savu veiklību būs iespējams pārbaudīt velosipēdu veiklības sacensībās – būs jāveic vairāki apļi šķēršļu trasē, kā arī būs jāpārved krava. Varbūt izdosies kādā sacensību disciplīnā pārspēt ērmriteni vai elektrovelosipēdu. Ja iespējams, lūgums sacensībās piedalīties ar savu velosipēdu. Šī aktivitāte paredzēta, pateicoties Liepājas pilsētas domes atbalstam. Aktīvākos sacensību dalībniekus gaida pārsteiguma balviņas.


Ceturtdien, 6. novembrī, LiepU Eko-padomes pārstāvji viesosies Liepājas pilsētas Ezerkrasta sākumskolas ekoskolā, kur Rīcības diena šogad notiek par tēmu „Veselīgs dzīvesveids”. LiepU studenti 2. klašu skolēniem mācīs pagatavot pūķi no lietota iepirkumu maisiņa un kopīgi to palaidīs Liepājas vējos, bet 3. klašu skolēniem tiks novadīta vingrošanas stunda. Notiks arī pieredzes apmaiņa starp abu skolu pārstāvjiem Ekoskolu programmas kontekstā.


Lūgums būt aktīviem un izmantot Ekoskolu Globālās Rīcības dienas kampaņu tēmturi tviterī: #ERD2014