Jaunumi:

Atpakaļ
-, 20.10.2014 00:00

Literāti aicināti iesaistīties projektā "Piejūras pilsētu literārā akadēmija"

24. oktobrī plkst. 16.00 Liepājas Universitātes (LiepU) Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē, Kūrmājas prospektā 13, 201. telpā, notiks VIA CULTURA projekta "Piejūras pilsētu literārā akadēmija" šī gada pirmā nodarbība, kuru vadīs LiepU lektores Linda Zulmane un Inta Genese-Plaude.
Nodarbības apmeklētāji tiks iepazīstināti ar 21. gadsimta kultūras tendencēm, kā arī varēs iesaistīties diskusijā par dzejnieka un rakstnieka daiļrades tapšanu un radošuma procesiem sabiedrībā.
Projekts "Piejūras pilsētu literārā akadēmija" norisinās jau trešo gadu, lekcijas 2014./2015. gadā lasīs augstskolu mācību spēki, rakstnieki un citu radošo profesiju pārstāvji. Bez lekcijām paredzētas arī meistardarbnīcas, semināri, pieredzes apmaiņas braucieni un konsultācijas. Meistardarbnīcas un semināri plānoti Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Kuldīgā.
Interesenti bez maksas varēs apgūt papildus zināšanas un pašizglītoties daiļdarbu radīšanā, to izvērtēšanā, publicēt savus darbus un iegūt jaunas prasmes.
Projektā "Piejūras pilsētu literārā akadēmija" aicināti piedalīties iesācēji, kuri raksta dzeju, prozu, tulko no dažādām valodām.
Projektu atbalsta Kultūras Ministrija, Latvijas Rakstnieku savienība, Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas Universitāte.
Plašāka informācija: Sandra Vensko, tālr. 29877969